LIFESTYLE     17.01.2017.

KRAKOV – grad kraljeva i legendi

Ukoliko želite da posetite destinaciju čarobne atmosfere, urbanog životnog stila, ali i bogate istorije, a uz to ne opteretite kućni budžet, naša preporuka je Krakov.

Da li ste znali da je Lonely Planet, prestižan izdavač turističkih vodiča, 2013.  godine trg u centru Krakova proglasio najlepšim gradskim trgom na svetu?

Kada vas niske temperature umore, predlažemo da popijete kuvano pivo u nekom od klubova, kafića ili restorana. Da – kuvano pivo. Napitak koji će vas zagrejati i osvojiti na prvi gutljaj – garantujemo.

Pogled na Vislu sa Vavela – na ovaj način upoznaćete bogatu istoriju Krakova i tajne zamka, a i imaćete priliku da uslikate fotografije koje ćete rado pokazivati prijateljima. Brdo Vavel je mesto na kojem se nalazi zamak iz kojeg su nekada kraljevi vladali Poljskom. Zamak je veličanstveno zdanje čuveno po brojnim legendama o kraljevskim porodicama i popularnom  krakovskom zmaju – simbolu i zaštitniku grada.

Neka jedna od odluka na putovanju bude i poseta muzeju Oskara Šindlera.

Fabrika koja je pripadala nemačkom industrijalcu Oskaru Šindleru, koji je tokom Drugog svetskog rata spasio živote hiljadu Jevreja, pretvorena je u muzej. Poseta ovom muzeju podsetiće vas zašto treba da budete zahvalni svakom životnom izazovu i prilici.

Foto: privatna arhiva

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ