LEPOTA&ZDRAVLJE     18.08.2016.

Kozmetički proizvodi ispod 500 dinara vredni vaše pažnje

Cena proizvoda nije uvek merilo kvaliteta i često se dešava da kupovinom skupih preparata zapravo plaćamo brend (i demonstriramo snobovski efekat poznat teoriji i praksi marketinga), a ne učinkovitost i vrhunske i pažljivo odabrane sastojke. Kad smo kog toga, odmah se setim brenda Vichy, pri čemu sam „nasamarena“ i kupovinom proizvoda iz Normaderm linije sam zapravo platila veliku količinu denaturisanog alkohola, tečnog parafina i isušivanje kože lica. No, idemo dalje.

Verovale ili ne u supermarketima, drogerijama i manjim apotekama možete naći prave dragulje za održavanje lične higijene i negu. Danas čitajte o tome koji proizvodi ispod 500 dinara okupiraju moju pažnju.

Olea krema za ruke, miris lavande. Cena je oko 150 dinara za količinu od 75 ml i kupljena je u Idei. Pored edicije lavanda, postoji i miris smilja. Krema odlično hidrira kožu ruku, sadrži ulje slatkog badema, glicerin, ši buter i prelepo miriše. Obožavaćete ovu kremu u jako simpatičnom pakovanju.

MIXA micelarne vode. Postoji micelarna voda za negu problematične kože, za izrazito osetljivu kožu i za suvu kožu. Deklaracija ipak kaže da se varijacije MIXA micelarnih voda neznatno razlikuju (npr. cink se nalazi u micelarnoj vodi za čišćenje problematične kože lica), sve sadžre pantenol i ne sadrže ozloglašene parabene i mineralna ulja. Za 400 ml ovog proizvoda treba izdvojiti oko 500 dinara, ali su MIXA proizvodi često na sniženju.

Afrodita tečni sapun za ruke, miris vanile. Za oko 250 dinara dobijate 250 ml predivnog sapuna. Posebno je formulisan za pranje suvih ruku tako da ne isušuje kožu. Uz to predivno miriše.

Green Style matirajuća krema za lice. Ovo je proizvod koji će vas oduševiti verovale ili ne – zbog kratkog roka trajanja (svega tri meseca po otvaranju). Šta nam to govori? Da krema ne sadrži štetne konzervanse i sastojke koji loše utiču i na izgled kože lica, ali i na celokupno zdravlje. Krema je dostupna u online prodavnici Planeta kozmetike.

MUW (Make Up Works) brend. Brend nam dolazi iz daleke Kine i trenutno je dotupan u dm drogerijama. Gotovo svi njihovi proizvodi ne prelaze cenu koštanja od 450 dinara, a u ponudi imaju pincete, četke za šminkanje i jako interesantne papirne maramice za lice koje služe fiksiranju i boljoj apsorpciji maske koju nanesete. Brend sam upoznala koristeći četkicu za nanošenje tečne podloge (NUXE bb kreme), ali je sada dobila novu ulogu – četkica za nanošenje maski za lice. Cenovno pristupačan, dizajnerski savršen roze brend.

SKIZZ balzam za usne. Je l’ ima neko da ne zna koliko Ana 2Cats voli ovu mazalicu za usne? Veganski, potpuno zdravstveno bezbedan proizvod koji će odlično hidrirati i štiti vaše usne. Cena je oko 150 dinara u dm-u i lokalnim apotekama.

Golden Rose Velvet Matte karmini. O čuvenoj nijansi u broju 10 ste već imale prilike da čitate kao  o najlepšoj nijansi karmina za plavuše. Svi Golden Rose karmini iz ove kolekcije su odlično postojani, ne isušuju usne, a paleta nijansi je dovoljno šarolika da svako može pronaći idealnu nijansu. Cena im je oko 300 dinara.

Eucerin Lip Aktiv balzam za usne. Znamo da volite rafove u Liliju sa medicinskom kozmetikom, ali smo i svesni da cene na tim divnim rafovima dosežu nemoguće za naš džep cifre. Ipak, potražite jako pristupačan (220 dinara) i odličan proizvod za negu usana.

Batiste šamponi za suvo pranje kose. Dostupni su u više varijanti, odnosno mirisnih nota. Lično najdraži mi je onaj classic miris, proizvod u zelenom pakovanju. Koštaju oko 450 dinara i odlični su za sređivanje kose između dva pranja. Uz to daju i odličan volumen.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ