MODA     07.09.2016.

Korseti se vraćaju na modnu scenu

Udahnite duboko jer ove sezone editorijali, modni magazini i blogerke na velika vrata vraćaju korsete. Za razliku od prethodnog perioda kada se ovaj trag prošlosti uglavnom nazivao ’trenerom struka’ , i za razliku od davnih prošlih vremena kada je bio javna tajna za uzan struk i nosio se isključivo skriven ispod slojeva odeće, ove jeseni on je detalj koji moraju da vide svi.

1

I mada nikako ne treba zanemariti Balmanov korset koji bi poželela i sama Marija Antoaneta čini se da je prvi među jednakima Pradin korset koji se najuspešnije nadovezao na prethodnu sezonu i na neverovatnu popularnost takozvanog pertlanja. Možda je tajna ovog korseta u njegovoj iznenađujućoj sposobnosti da izgledate opušteno a da sam stajling izgleda kao da se niste previše trudili i razmišljali jer ste neko ko dobro razume modna kretanja. Možda je, ipak, ključ u činjenici da je Kim Kardašijan upravo jednim ovakvim aksesoarom  pokazala svoju novu figuru. Mada, na kraju krajeva, možda se rešenje zagonetke krije u editorijalima kojima je korset oduvek pravi kec iz rukava. Bilo kako bilo, pojas u stilu korseta je nešto što ćemo ove jeseni sigurno viđati češće preko odeće poznatih lepotica širom sveta.

2

Ovaj trend prate dva bitna trika. Prvi je činjenica da pojas morate nositi preko odeće, što opuštenije, bilo da je u pitanju majica-haljina, kaput ili romantična cvetna haljina. Drugi trik je da korset morate pertlati napred i.. To je to, spremni ste da modnu pistu iznesete na ulicu.

U dva koraka u potpunosti ćete ispratiti korak svih onih koji će tokom septembra sedeti u prvom redu na nedeljama mode i otkrivati nove trikove. Ovaj sigurno vredi isprobati. Da li ste spremni da pokušate?

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ