LEPOTA&ZDRAVLJE     02.09.2016.

Koji je optimalan broj pranja kose nedeljno?

S obzirom da postoje različiti tipovi kose, duže, kraće, tanje, gušće itd. postoje i razni načini održavanja. Neosporno je da žene obožavaju kada im je čista kosa, i da je većini čak važnija ‘frizura’ od šminke.

Slažem se, nekada je dovoljno samo imati čistu kosu i već se osećate i izgledate prelepo. No, koliko je zaista dovoljno kosu prati? Dva puta nedeljno? Tri? Svaki dan?

large (1)

Ukoliko imate dugu, gustu ili kovrdžavu kosu, svesne ste i same koliko vremena iziskuje da se sredi, sasvim je dovoljno jednom, do dva puta nedeljno je oprati i izbeći lomljenje vlasi. Takav tip kose je inače suv. Kosa se masti zbog nakupljanja sebuma, koji omogućava lakše prianjanje prljavštine i prašine. A kad je ovakav tip kose, kao što smo naveli, ne omogućava sebumu da se nastani tako lako.

Kada je kosa tanja, ravnija optimalan broj pranja može biti do tri puta.

Long-Hair-Tips-For-The-Beautiful-Look1-1024x658

Ako niste znale, balsam se ne mora koristiti kada i šampon. Jer, šampon čisti kosu, a balsam joj daje teksturu.

Šampon generalno i nije idealan za pranje kose. On, upozoravaju stručnjaci, vlasima uklanja sloj ulja, a koža glave reaguje tako što proizvodi više sebuma, pa se sve vrti u krug u kojem vam je kosa sve masnija, ali i sve oštećenija.

Navodno je, korišćenje prirodnih sastojaka i vode idealno za postizanje ravnoteže kože glave.

large (2)

Nadamo se, da se brinete na pravi način o vašoj kosi, jer ona je oličenje ženske lepote.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ