MODA     05.01.2017.

Knjige koje svaka fashion dama treba da pročita

One su informativne, interesantne, dekorativne, inspirativne, uzbudljive, i poučne. Sjajan su razlog da provedete udobno popodne na svom omiljenom kauču. U njima možete čitati o odeći, kostimima, i životima dizajnera. Bilo da želite da se “ probijete ” u svetu mode, ili vas samo zanima kako funkcioniše ta industrija, bićete fascinirani čitanjem.

Ovde možete pronaći listu prelepih modnih knjiga napisanih od strane velikih urednika koje bi svakako trebale da imate na vašim policama i uživate čitajući ih dok ispijate kafu. Ovi naslovi opisuju modu kao deo umetnosti i kulture.

 

  1. Love, Style, and Life by Garance Dore

Napisala ju je blogerka Garance Dore, i ova kniga govori o stilu, šminki, cipelama, i modnim revijama. Knjiga je puna saveta o tome kako kombinovati sve od Zare do Prade. Veoma duboka i lična pripovedanja, organizovana  na jedinstven način, i napravljena sa sopstvenim stilskim inspiracijama.

  1. How To Be Parisian Whenever You Are

Da li želi neko savet francuskinja? Onda bi definitivno trebale nabaviti jednu ovakvu. Knjiga koju su napisale četiri prave Parižanke, one objašnjavaju pravila francuskog života, stila i navika, podeliće sa vama i predloge za različita mesta u Parizu, od toga gde da izadjete uveče, gde da proslavite rodjendan pa sve do savršenih mesta za sastanak. Veoma duhovito i šik.

  1. The Little Dictionary of Fashion by Christian Dior

Modni klasik ilustrovan sa neverovatnim fotografijama i ilustracijama. Knjiga otkriva tajne Diora i govori o svemu, od toga kako da se obučete za venčanje, do toga kako da hodate graciozno. Knjiga je napisana tako da svaka žena može biti elegantna ukoliko sledi osnovna pravila mode.

  1. In My Shoes by Tamara Mellion

Tamara Mellion nudi knjigu koja govori o toma kako postati suosnivač legendarnog i fantastičnog Jimmy Choo brenda. Ona je odlučila da podeli priču o svom životu i modnom biznisu svakome ko voli priču o moći, novcu, seksu, drogi i visokim potpeticama.

  1. All In Good Taste by Kate Spade

Knjiga Kate Spade je vodič za stvaranje savršene, elegantne i moderne žurke. Puna je uputstava i saveta koji će vam pomoći da organizujete modernu zabavu. Ova knjiga će vas apsolutno oduševiti.

Izvor fotografija: lanaalicia.com, societemagazine.com, shakespeareandsparkle.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ