MODA     03.09.2016.

Kana’s choice: Poslovni stajling

„Not just seen, I want to be significant!”

 Žena koja donosi važne poslovne odluke, je žena koja mora imati i stila i smisla za modu. Upravo jedna takva dama mi je poslužila kao inspiracija za ovaj post. Ona je junakinja serije „Kuća od karata“, Kler Andervud, intrigrantna i zavodljiva žena političara Frenka Andrevuda. Ova žena je, takođe, simbol uspešne i nezavisne žene, žene koja radi na svojim ambicijama i karijeri, žene koja se snažno bori u muškom svetu. A sve to na visokim potpeticama. Nisam pristalica teorije da iza uspešnih žena stoje još uspešniji muškarci, verujem da iza svake uspešne žene stoji upravo ona sama. Mi smo te koje moraju biti mnogo odlučnije, hrabrije, pa ponekad i malo beskompromisnije. Mi smo  u muškom svetu, a muški svet je takav. Samim tim, naš put do uspeha je teži. Ljudi mi često kažu: „Lako je tebi. Putuješ, slikaš se i uživaš.“ Upravo u ovakvim razmišljanjima je, po mom mišljenju, glavni problem. Uspeh je kao trudnoća; svi ti čestitaju, ali niko ne zna koliko puta si, da se lepo izrazim, bio zeznut da bi došao do toga. Okolina je sklona da vidi samo lepšu stranu uspeha, ali niko ne vidi odricanja, naporan rad i žrtvovanje privatnosti da bih sve postigla. Da, baš mi je lako. Ali ne žalim se, na celom ovom putu imam ogromnu podršku, kako porodice, tako i prijatelja, koji su uvek tu i koji me motivišu da nastavljam dalje. Jer, „no pain, no gain!“ U nastavku posta, daću vam svoje predloge outfita za poslovne žene i, za one koji imaju određen i definisan kodeks oblačenja, daću svoje viđenje “dress code“ poslovne kombinacije. Ali, nemojte se prevariti pa pomisliti da se radi o običnim outfitima; naprotiv, daću vam predloge kombinacija koje manje – više poštuju „dress code“ pravila, ali vas ujedno čine i primećenom u svakoj poslovnoj prilici.

 

Prva kombinacija donosi jedan ovogodišnji trend, u vidu čipke. Čipkani detalji na bluzama, košuljama, pantalonama cipelama, ili celi čipkani komadi, nećete pogrešiti bilo koju varijantu da izaberete. Ja sam odabrala čipkane pantalone, koje možete pronaći u radnjama svih poznatijih brendova. Jedne ovakve pantalone spajam sa metalik majicom u roze – ljubičastim tonovima, a stajling upotpunjujem laganim letnjim kaputićem na pruge. Iako vlada mišljenje da je kaput zimski komad garderobe, evo dokaza da i lagani letnji kaputi mogu da budu veoma interesantni, posebno ako su pufnastog kroja i rađeni u različitim dezenima. Ovakav kaput je obično komad koji ne kupujete svake godine, i koji vam može poslužiti nekoliko sezona, pa je iz tog razloga dobra investicija. Pruge se stalno vraćaju u modu, pa je ovo leto obeleženo njihovim velikim povratkom. Pruge u boji su zvezde 2016. One su definicija retro stila, šik su i sofisticirane u isto vreme. Kada nosite pruge u boji, izgledate kao najbolja verzija sebe. Ovi otisci, bili vertikalni ili horizontalni, će bez napora stvoriti retro stil koji se tako priželjkuje ovih dana. Celi stajling je veselih boja, u kojima dominira moja omiljena: pink. Kao i uvek, nezaobilazna je kruna, ali i uvek aktuelne i moderne sunčane naočare mačkastog oblika. Kruna na meni je „Royal Blue“, luksuzna kruna iz poslednje, Art Couture kolekcije brenda My Dream Atelier. Radi se o pravom malom remek – delu, koje će svaku ženu, bar na trenutak, učiniti kraljicom.

 

Drugi stajling donosi priču o suptilnom zavodničkom poslovnom izgledu, uz dozu romantike, koju svaka od nas nosi u sebi. Modeli klasičnog odela koji vidite naglašava sofisticiranost i seksipil savremene žene, dame koja u svom stavu nosi eleganciju, ali istovremeno vešto koktetira sa svojim ženskim adutima. Osim izdvojenih komada u vidu klasičnog odela i romantičnog topa iz kolekcije „Romantic Seduction“ Biljane Tipsarević, koji su simbol ženstvenosti i modernog minimalizma u klasičnim poslovnim stajlinzima, ponovo imate priliku da vidite krunu iz Art Couture kolekcije popularnog brenda My Dream Atelier. Ovog puta, to je kruna Garnet Riverie, inspirisana visokom modom pariških ateljea.

 

Total look 1Total look 2

Total Look 1:

Kaputić: Twin Set

Twin Set kaput 1

Metalik majica: Twin Set

Twin Set majica 1

Čipkane pantalone: Twin Set

Twin Set cipkane pantalone 1

 

Total look 2:

Odelo: Biljana Tipsarević

Biljana Tipsarevic odijelo 2

Korset: Biljana Tipsarević

Biljana Tipsarevic korset 2

 

Detalji:

Total look 1:

Kruna: “Royal Blue”, My Dream Atelier by Milica & Sanja, IG: my_dream_atelier

Royal Blue kruna 1

Torba: Twin Set

Twin Set torba 1

 

Total look 2:

Kruna: “Garnet Reverie”, My Dream Atelier by Milica & Sanja, IG: my_dream_atelier

Garnet Reverie kruna 2

Sandale: model Nicole, Liu Jo

Liu Jo sandale 2

 

 

 

Total look 1:

Kaputić: Zara

Zara kaput 1

Metalik majica: Zara

Zara majica 1

Čipkane pantalone: Zara

Zara cipkane pantalone 1

 

Total look 2:

Sako: Zara

Zara sako 2

Pantalone: Zara

Zara pantalone 2

Top: Zara

Zara top 2

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ