MODA     05.08.2016.

Kana’s Choice: „A girl should be two things: classy and fabulous”

Nezaobilazni deo letovanja i letnjih meseci su, svakako, večernji izlasci. Mislim da je svaka devojka pred izlazak u velikoj dilemi: šta obući, kako se našminkati i sl. Kako nisam osoba koja slepo prati svaki novi trend koji siđe sa piste, trudim se da gradim neki svoj, prepoznatljivi “Kana” stajling, na način da svake sezone odaberem ono što mi se sviđa i što pristaje meni i mom pogledu na svet, što svakako savetujem i svim našim dragim čitateljkama. Ostanite verne sebi usred modnih uragana i gradite polako svoj prepoznatljivi stil. Vaš spoljnji izgled je najbolji medij koji ćete imati za komunikaciju sa drugima i gradite ga u skladu sa svojim unutrašnjim svetom. Nosite ono u čemu se osećate dobro i što prenosi vaše stavove i način razmišljanja. Još jedan savet koji bih dodala na kraju ovog malog razmišljanja o modi i stilu je: koristite modne blogove kao inspiraciju, ali nikako ne kopirajte nečiji stil. Nego, da se vratimo na modne predloge za večernje izlaske. Inspiraciju za ovaj post sam pronašla u ženama koje su diktirale tokove istorije, da budem precizna, u liku sultanije Hurem, koja je bila i ostala simbol istinske fatalnosti i iskonske ženske snage. Hurem predstavlja istorijsku junkinju, ženu – mit, a ujedno i najvoljeniju ženu od vremena u kojem je živela, pa do danas.

 

Kako bi naše drage čitateljke zablistale kao kraljice večeri, daću predlog dva stajlinga, sa izdvojenim detaljima. Imaćete priliku da  vidite dizajnerske komade čuvenog Roberta Cavallija, iz njegove linije Class, da bih vam, na kraju dala predloge sa sličnim komadima, ali po pristupačnijim cenama. Moram reći da mi je bilo jako teško da pronađem komade slične ovim koje vidite u postu, ali nadam se da ću vam, kroz predloge u nastavku na kraju posta, približiti dašak luksuza Cavallijevih haljina i kraljevski stajling.

 

U prvom stajlingu, kao predlog dajem haljinu sa resama, koje su trend aktuelan još od prošlog proleća. Do sada smo ih obožavali na prslucima i čizmama, a sada su neophodne i na haljinama. Sofisticiran i istovremeno moderan izgled je zagarantovan, a uz minimalističku dozu ovog trenda bićete primećene gde god da se pojavite.

 

Još jedan trend koji se izdvaja i koji je odličan da naglasite vašu ženstvenu stranu u ovim vrelim letnjim danima, jeste odeća sa zvonastim rukavima. Ovog puta, moj predlog je oranž haljina sa rasplamsalim rukavima. Suptilni zvonasti rukavi dodaju dramu vašem izgledu i mogu učiniti da izgledate sjajno i moderno.

 

Uz ove predivne haljine nezaobilazne su visoke potpetice, ali i upečatljive manje torbe, koje mogu biti ili sa šarenim printom, ili jednobojne. Što se tiče ostalog aksesoara, svakako predlažem rajf – krunu, bez koje definitivno ne mogu da zamislim svoj stajling, i koji se mogu kombinovati i sa minđušama i narukvicama.

 

Total look 1 Total look 2

 

Total look 1:

Haljina: Cavalli Class

Cavalli Class haljina 1

Torba: Cavalli Class Crazy print

Cavalli Class torba 1

Sandale: Cesare Paciotti

Paciotti sandale 1

Total look 2:

Haljina: Cavalli Class

Cavalli Class haljina 2

Torba: Cavalli Class Daphne

Cavalli Class Daphne torba 2

Sandale: Cesare Paciotti

Paciotti sandale 2

Detalji: Rajf – kruna, minđuše i narukvica.

 

Total look 1:

Rajf – kruna: Queen Collection, My Dream Atelier by Milica & Sanja, IG: my_dream_atelier

My Dream Atelier kruna 1

 

Minđuše: Helenadia

Helenadia mindjuse 1

 

Narukvica: Helenadia

Helenadia narukvica 1

 

Total look 2:

Rajf – kruna: Queen Collection, My Dream Atelier by Milica & Sanja, IG: my_dream_atelier

My Dream Atelier kruna 2

Minđuše: Helenadia

Helenadia mindjuse 2

 

 

Total look 1:

Haljina: Twin SetTwin Set haljina 1

 

Torba: Zara

Zara torba 1

Sandale: Zara

Zara sandale 1

Total look 2:

Haljina: Zara

Zara haljina 2

Torba: Akatelier

Akatelier torba 2

Sandale: Zara

Zara sandale 2

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ