LIFESTYLE     29.07.2016.

Kako žene šalju „mali signal” udvaranja?

Većina muškaraca smatra da drži sve konce u rukama i da su oni inicijatori udvaranja. Međutim to nije tačno dame!

Prema istraživanjima: „Kada je reč o udvaranju, muškarci najčešće igraju onako kako žene sviraju“.

Govor tela je fundamentalan deo udvaranja, zato što otkriva koliko smo dostupni, privlačni, spremni, entuzijastični, seksi ili očajni. Dame šalju niz suptilnih signala očima, telom i licem ciljanom muškarcu koji na njih reaguje. Svaki muškarac koji pređe na drugu stranu prostorije da bi ćaskao sa ženom, čini to na njen zahtev, pošto je registrovao njen govor tela. Samo izgleda da je on napravio prvi korak, zato što je prišao.

Kada upoznaju mogućeg partnera, žene šalju suptilne, ali i pomešane signale kako bi proverile da li je vredan truda. Tokom prvih 10 minuta poznanastva, one bombarduju muškarce udvaračkim ritualima kako bi izmanipulisale muškarca da pokaže svoje karte. To je zapravo jedan od razloga zašto mnoge žene imaju problem da privuku muškarce – oni se zbune i odluče da ni ne priđu.

udvaranje

5 koraka kada sretnemo privlačnu osobu:

  1. Kontakt pogledom – Ona ugleda muškarca koji joj se dopada, sačeka da je primeti. Zadrži njegov pogled 5 sekundi, a zatim okrene glavu. On nastavlja da je gleda, da video da li će ona to opet uraditi. Potrbno je da žena muškarcu uputi tri puta ovakav pogled kako bi on registrovao šta se dešava. Ovo predstavlja početak flertovanja.
  2. Osmesi – Ona mu upućuje jedan ili dva koketna osmeha. To su brzi poluosmesi kojim se pokazuje zeleno svetlo za prilazak.
  3. Doterivanje – Ona sedi uspravno kako bi naglasila grudi i prekršta noge ili gležnjeve da bi se pokazala u najboljem svetlu. Međutim, ukoliko stoji, prebacuje težinu na jedan kuk i naginje glavu prema jednom ramenu kako bi otkrila svoj vrat i poigrava se sa kosom.
  4. Priča – On pokušava da probije led i to uglavnom služeći se klišeima.
  5. Dodir – Ona traži priliku da inicira lagani dodir mišice „slučajan“ ili nameran. Lako očešavanje ili dodirivanje ramena muškarca radi se da bi se ostavio utisak da je ženi stalo do njegovog zdravlja i izgleda.

Ovih pet faza su kritične za otpočinjanje svake nove veze, zato dame budite pametne kome ćete pokloniti svoj pogled i osmeh, jer same pravite svoj izbor!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ