LEPOTA&ZDRAVLJE     26.04.2017.

Kako ZAISTA izgleda telo nakon porođaja!

Porođaj je jedan od najznačajnijih događaja u životu žena koje su odlučile da postanu majke. Pored brige za zdravlje deteta i brige o tome kako će se porođaj odviti, mnoge žene brinu i o tome kako će izgledati nakon rođenja deteta. To je normalno, jer se brojne promene dešavaju u ženinom životu u trudnoći i posle porođaja, a najvidljivije su one na njenom telu.
Često smo u prilici da vidimo EKSKLUZIVNE fotografije poznatih i golih budućih majki koje izgledaju neverovatno. Zaista, da ne poveruješ šta profesionalni fotografi i fotošop mogu da učine. Još su neverovatnije fotografije majki koje odmah nakon porođaja izgledaju fenomenalno i dele savete kako da vratite pretporođajnu figuru očas posla.


Bez obzira što se u većini ženskih magazina trude da prikažu sliku savršenog ženskog tela u toku i posle trudnoće, za prosečnu ženu stvarnost je mnogo drugačija. Većini žena, strije i višak kilograma postaju neprijatelji sa kojima se bore narednih nekoliko meseci i duže. Novopečene majke se, usled takvih promena, često osećaju manje vredno, ružno i nesigurno.


Ipak, postoje ljudi koji žele da ukažu na taj problem, a jedna od njih je i fotografkinja Jade Beall. Njena ideja je bila da fotografiše obične žene i da objavi njihove nefotošopirane fotografije u okviru A Beautiful Body Project –a, koji predstavlja seriju fotografija koje pokazuju jedinstvenost i lepotu ženskog tela nakon porođaja. Cilj poznate fotografkinje je bio da vrati ženama samopouzdanje u svetu koji zarađuje na osećaju nesigurnosti kod žena. Rezultat ovog projekta su sjajne, intimne fotografije majki sa decom koje predstavljaju podsetnik na to šta je žensko telo u stanju da podnese kako bi žene postale majke.

Drage mame, niko od vas ne očekuje da uvek izgledate savršeno, opustite se i uživajte u lepim trenucima sa vašom bebom. Telo ćete vratiti u formu, ako želite, ali za to je potrebno vreme. Do tada, posvetite se sebi i svojoj porodici i ne obazirite se na dobronamerne savete koji od vas zahtevaju bilo šta što vam ne prija.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ