LEPOTA&ZDRAVLJE     08.05.2017.

Kako vas frizura može učiniti mlađom

Nije tajna da naš izgled (ali i samopouzdanje) mnogo zavise od frizure koju nosimo. Zato, pre nego što sledeći put date mnogo novca za skupocene tretmane lica, razmislite o tome koliko vas frizura koju nosite čini starijom.

 

Pogrešna frizura
Kada je oblik frizure u pitanju ključnu ulogu igra oblik vašeg lica (a ne trendovi kojima smo zaslepljene). Vaša frizura treba nežno da uokviri lice. Ukoliko želite da izgledate mlađe, razmislite o stepenastom načinu šišanja. Takođe, ukoliko imate bore šiške ih mogu pokriti za tili čas.

Pogrešna boja kose
Verujemo da vam je ta plava boja super stajala ranije, međutim vreme je da je promenite i izaberete pravu boju uz vaš ten. Ukoliko ste svetle puti, izbegavajte plavu, ali i crnu boju kose. Odlučite se za neku od svetlosmeđih nijansi i nećete pogrešiti. Sa druge strane, ukoliko ste tamnopute tamnosmeđa ili crna boja kose mogu biti odličan izbor.

Nijansiranje
Svetle nijanse mogu vašu kosu učiniti prirodnijom, a vas mlađom. Nijansa koja se nalazi neposredno uz vaše lice treba da bude što toplija, jer će vas to učiniti vizuelno mlađom. Plavušama se preporučuje nijansiranje zlatnim tonovima, dok je za brinete rezervisana karamel nijansa. Ukoliko ste crvenokosa, predlažem da kosu posvetlitete bakarnim tonovima.

Dakle, koju god boju kose da imate zaboravite na velike kontrasti i recite “zbogom” pepeljastim pramenovima. Izgledaćete mlađe dok kažete „preliv“.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ