LIFESTYLE     23.10.2016.

Kako prepoznati da je muškarcu stalo do vas?

Postoje dva tipa muškarca. Onaj koji svojim postupcima stavlja do znanja da mu značite i onaj koji istim tim postupcima jasno šalje poruku da ga ne interesujete. Evidentno je da jači pol damama sve manje pruža pažnju. Čast izuzecima, naravno.

Sve je teže pronaći pravog muškarca, dzentlmena, kavaljera. Prvenstveno sa kućnim vaspitanjem, finim manirima i željom da svojoj ženi svakoga dana, trenutka pokazuje i dokazuje svoju ljubav.

Kao što rekoh, tu su dva tipa. Prvi će na svaki mogući način pokazivati želju da bude sa vama.  Zatim, pružati svakodnevno ljubav, pažnju, podršku. Prolaziti sa vama kroz lepe, i manje lepe trenutke, uvek biti tu. Uz vas i sa vama.

Koliko puta sam bila u prilici da čujem “Ma to su ti muškarci. Oni kasnije sazrevanju. “Njima treba mnogo više vremena da shvate neke stvari“. “Sve im moraš crtati.“. Koliko ima istine u tome? Nisam baš siigurna. Možda delimično. A možda nikako. Mogu reći, da otprilike, zavisi sve. Ali opet, koja žena/devojka ne voli da pored sebe ima zrelog, jakog muškarca, spremnog da za nju sruši planinu?

Sa druge strane tu je onaj koji će biti sa vama, ali kao da ga nema. Nevidljiv je. On. Nevidljivo je njegovo ponašanje, postupci.  Neće učiniti  ni jedan jedini lep gest za vas. Neće poželeti da se pored njega osećate voljeno, ispunjeno. Srećno. Onaj najvažniji faktor, sreća. Biće bled pored onoga kojeg ste. A niste. I uporno sledi pitanje ‘‘Iz kog tačno razloga je žena nesrećna pored svog muškarca?“

Verujem da ima jako veliki broj nas koje mislimo da ćemo ga promeniti, oblikovati, korigovati po našoj meri. Baš onako kako mi želimo i kakav nama muškarac treba. I nekada to bude uspešan proces. Ali, koliko on zapravo traje? Koliko su oni spremni da se promene, zarad nas?

7

Muškarac kojem je stalo do vas, neće tražiti izgovore da za neke situacije. Neće tražiti načine da nešto izbegne ili kaže. Uvek će onim malim znakom pažnje jasno staviti do znanja da ste njegova. Svakoga dana, sata, minuta. Njegova, kao što ni jedna nije. Takvu osobu treba čuvati samo za sebe. Sebično, kao nikoga.

Ljubav jeste jedan jako bitan faktor, ali nekada i nedovoljan. Zato ovu temu završavam jedim savetom za koji se nadam da će mnogima pomoći. Kratak. A opet, sasvim dovoljan da se neke stvari shvate i novi list okrene.

,,Da li sam srećna sa tobom?“ ,,Ne?“  “Žao mi je, ali moram krenuti dalje.“

Dalje, u potragu za sopstvenom srećom. Za nekim pored koga ću biti srećna, ispunjena, zadovoljna. Za nekim pored kojeg ću živeti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ