LEPOTA&ZDRAVLJE     03.03.2017.

Kako pravilno negovati masnu kožu lica: Najjednostavniji saveti

Osobe sa ovakvim tipom kože već su svesne kakve sve probleme pojačano lučenje sebuma sa sobom nosi. Odsjaj, akne,mitiseri, hiperpigmentacije – samo su deo „paketa“. Samo jedan pogrešan potez u tretmanu može napraviti dodatnenevolje.

Vaše lojne žlezde su izuzetno aktivne i samim tim zapušavaju pore što dovodi do navedenih posledica.

Ovim prirodnim metodama zapravo ćete veoma pomoći svojoj koži da se regeneroše, smanji lučenje sebuma i bude zdrava i čista:

Istrajnost u nezi. Najbitnija stavka. Da li se vi odlučile na prirodne tretmane, ili po preporuci dermatologa na kreme, lekove i slično, bitno je da istrajete u tome. Svemu morate pružti šansu na duže staze, jer ništa se preko noći ne rešava.

Umivanje. Jutarnje ili večernje umivanje je za vas zaista od velikog značaja. Vi vodom spirate masnoću koja se nalazi na licu i time koži stvarate prostora da diše. Za kožu lica je najzdravija hladna voda. Ovo posebno utiče na sprečavanje pojave akni.

Pažljivo birajte kozmetičke proizvode. Osobe sa problematičnom i masnom kožom, ne bi trebalo na lice da nanose proizvode neproverenog kvaliteta i liste sastojaka. Posebno treba da izbegavaju one proizvode koji sadrže ulja. Fokusirajte se na proizvode koji sadrže više vode u sebi.

Obavezno skidanje šminke. Kada završite sa poslovnim sastankom, šopingom ili drugim dnevnim aktivnostima, prva stvar jeste – skidanje šminke. Ona vam je jedan on neprijatelja broj jedan. Pogotovo puder i ostala sredstva koja začepljuju pore. Ostavljanje šminke na licu, ili još gore spavanje sa istom je loše za sve tipove kože, a pogotovo za masnu.

 

Bilo bi poželjno da vam ova pravila uđu u rutinu, jer ne oduzaju mnogo vremena, a vama će značiti puno.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ