LEPOTA&ZDRAVLJE     13.02.2017.

Kako odabrati pravu nijansu bronzera za vaš ten?

Kada kažemo bronzeri, pomislimo na onu bronzanu boju koju dobijemo leti od sunca. Međutim, kada je u pitanju izbor bronzera generalno, postavljamo prvo i osnovno pitanje-kako odabrati pravi bronzer za naš ten?

Bronzer biramo tako da nijansa bude tamnija od naše boje kože makar dva puta. Koža nam je leti tamnija, zimi svetlija pa je vrlo bitno birati bronzer na pravi način i ne uzimati najtamnije nijanse istih.

Takođe, ono što je vrlo bitno prilikom izbora bronzera jeste da proizvod nanesete na kožu (zapravo na lice) i proverite ga na prirodnom svetlu, zbog toga što svetlo u parfimeriji može neutralisati narandžaste tonove.

Svakako, bronzer će izgledati mnogo lepše ukoliko ispod njega koristite puder koji je za pola nijanse ili nijansu tamniji od vaše kože.

 

Što se tekstura bronzera tiče, postoje bronzeri u prahu, kamenu i oni su namenjeni osobama sa normalnom ili masnom kožom, dok su tečni i kremasti bronzeri namenjeni osobama sa suvom kožom. Žene koje imaju hladniji podton, trebalo bi da se odluče za roze i nežnije nijanse bronzera a žene toplijeg podtona mogu odabrati zlatne i bronzane nijanse.

Kada je u pitanju pribor za nanošenje bronzera, za bronzer u prahu ili kamenu je najbolje koristiti pufnastu četkicu koja je gusta i mekana a kada se radi o nanošenju tečnog bronzera, možete koristiti sunđere, četkice ili to možete raditi prstima, s tim što je u tom slučaju vrlo važno utapkati bronzer lepo. Zapravo, kada birate pribor za nanošenje bronzera, veoma je važno odabrati pravi jer od toga zavisi sve.

Ukoliko želite da bronzer nanesete na određeni deo lica i uradite konture, za nanošenje koristite manju i tanju četkicu.

Dakle, vodite računa pri odabiru nijanse i pribora i ne zaboravite na zlatno pravilo kada se radi o ovoj stvarčici: manje je više! Lako možemo preterati i napraviti da to ne izgleda kako treba, zbog toga sledite ova uputstva i zablistajte!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ