LEPOTA&ZDRAVLJE     31.12.2016.

Kako očistiti četkice za šminkanje

Svakodnevno se šminkamo međutim, za razliku od vremena utrošenog na šminkanje, čišćenje četkica za mejkap, koje bi trebalo da bude deo svakodnevne rutine, često prerasta u zaborav.  Koliko puta nedeljno se šminkamo, bar upola bi trebalo posvetiti pažnju čišćenju četkica koje koristimo.

Čišćenje četkica je važno iz mnogo razloga. Na četkicama lako dolazi do taloženja bakterija i prljavštine, koje se nakupljaju na vlasima, a usled učestalog korišćenja mogu začepiti pore na licu. Nataložene bakterije prouzrokuju mitisere i bubuljice, a dodatni problem nastaje, kada se na već iziritiranu kožu bubuljicama, iznova nanosi šminka prljavom četkicom.

Za čišćenje četkica možete koristiti preparate za čišćenje na bazi alkohola ili neki bezalkoholni proizvod za čišćenje četkica. Međutim, dešava se da ove proizvode nemamo uvek pri ruci, a čišćenje četkica je neophodno. U tom slučaju, sledite naše korake.

Sve što je potrebno za ovakvu vrštu posla je beby šampon.

  • Prvi korak

Četkicu spremnu za čišćenje stavite pod mlaku vodu, ali tako da četkica bude okrenuta nadole. Vodite računa da voda ne dopire do područja gde se vlasi spajaju sa držačem, to je važno da ne bi došlo do otpuštanja lepka koji drži vlasi.

  • Drugi korak

U dlan sipajte malo beby šampona i utljavajte kružno četkicu dok ne napravite sapunicu. Na taj način će se nakupljene prljave materije razrediti.

  • Treći korak

Isperite četkicu mlakom vodom, na isti način kao i u prvom koraku.

  • Četvrti korak

Istisnite višak vode iz četkice provlačenjem vlasi četkice između palca i kažiprsta. Ako je oslobođena voda nečista, postupak ponovite dok voda ne bude potpuno čista.

  • Peti korak

Kada završite postupak čišćenja, četkicu možete posušiti krpom namenjenom za sušenje četkica ili papirom za sušenje.

 

NAPOMENA kada se četkica suši:

  • NIKADA nemojte prilikom sušenja četkicu postavljati tako da vlasi budu okrenute na gore.
  • NIKADA četkicu nemojte sušiti fenom za kosu.
  • Dovoljno je samo da položite četkicu na krpu i ona će se prirodnim putem osušiti.

 

Istim postupkom možete čistiti sve četkice, kao i savijač trepavica, koji se i te kako prlja.

Za lepotu je potrebno samo malo.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ