LEPOTA&ZDRAVLJE     28.10.2016.

Kako negovati osetljivu kožu

U današnje vreme, izuzetno se velik broj žena žali da imaju osetljivu kožu, najčešće usled iritacija na određeni kozmetički proizvod ili proizvod za čišćenje koji je u kontaktu s njihovom kožom u nekom trenutku izazvao reakcije: peckanje, žarenje, crvenilo ili neprijatan osećaj zategnutosti.

No, dermatolozi kažu da ipak manji procenat populacije zaista ima osetljivu kožu te da je većina reakcija kože izazvana trenutnim stanjima – dehidracija kože usled spoljašnjih faktora koja čini kožu preosetljivom, razni hemijski pilinzi koji oštećuju zaštitni sloj kože, hormonalni disbalans i sl.

Ispravno definisanje osetljive kože jeste koža koja učestalo ili uvek reaguje crvenilom kože i žarenjem, bubuljicama, ljuštenjem kože, čak i plikovima… Stanja poput rozacee, ekcema, dermatitsa i sl. takođe su obeležje osetljive kože. Kod sumnje na osetljivu kožu, poseta dermatologu prvi je korak kako bi se utvrdilo da li postoji trajna preosetljivost ili alergija na određene sastojke, ili je reakcija bila uzrokovana nekim trenutnim stanjem.

 

Kako osetljiva koža reaguje na prirodu?

 

Iako je priroda najbliža našoj koži, preosetljivost i alergije na prirodne sastojke, sve su učestalije. Što se tiče kozmetike, osobe alergične na npr. orašaste plodove, mogle bi da reaguju i na ulja i maslace u kremama poput ulja lešnika, makadamije, shea maslaca…

 

No, iako određeni prirodni sastojci mogu izazvati reakciju osetljive kože, postoje i oni koji mogu biti izuzetno nežni, čak i za najosetljiviju kožu, bez uobičajenih sastojaka koji mogu izazvati preosetljivost.

A posebno birani, izuzetno nežni prirodni sastojci namenjeni i 100% osetljivoj koži u fokusu su Laboratorije NUXE već godinama…

 

NAJNEŽNIJE ČIŠĆENJE LICA

 ZA SUVU I OSETLJIVU KOŽU

 

Neodoljive teksture praktičnog pakovanja sa pumpicom, NUXE Hranljivo mleko za čišćenje sa laticama ruže zahvaljujući ulju kokosa dubinski čisti nečistoće i savršeno uklanja make-up.

 cleansingcare_comfortingcleansingwater_flower

Cvetna vodica latica ruže Rosa Damascena, alantoin kao i biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu, dok ulje pamuka čuva hidrolipidni sloj kože.

Za pojačano delovanje, svojim bogatstvom lipida

kožu hrani ulje makadamije.

Ovo bogato mleko nije potrebno ispirati, a čišćenje možete završiti sa Nežnim tonizirajućim losionom.

 

Rezultat: Savršeno očišćena i nahranjena koža.

 

IDEALNO OSVEŽENJE

I HIDRATACIJA KOŽE

 

Bilo kao samostalno osveženje ili kao idealna nega nakon mleka za čišćenje, ovaj NUXE Nežan tonizirajući losion sa laticama ruže uz pomoć ekstrakta kokosa uklanja ostatke make-upa kao i mrtve ćelije sa površine kože.

cleansingcare_gentletoninglotion_flower

Cvetna vodica severnoameričke leske tonira kožu čineći je svežom i nežnom, a cvetna vodica latica ruže Rosa Damascena, zatim alantoin i biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu.

 

Za obilje hidratacije zadužena je prirodna hijaluronska kiselina.

 

Rezultat: Čista, sveža i umirena koža.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ