LEPOTA&ZDRAVLJE     22.02.2017.

Kako koža spava?

Koža, glavna barijera koja čoveka i njegov organizam štiti od negativnih spoljašnjih uticaja.

Ovaj najveći ljudski organ sa pravom može da stoji na pijedestalu koji mu pripada. Zaslužna za mnoge procese u organizmu, a zaslužuje da joj adekvatno posvetimo pažnju.

San, preko potreban svakom ljudskom organizmu, i to u rasponu od 7 – 8h.

A šta onda kada se udruže njeno veličanstvo, koža, i san? Dobijamo zadovoljnu kožu, a pre svega zdravu.

Koža je sastavljena iz malih fabrika, ćelija, koje svakodnevno imaju potrebu za energijom. Kako se te ćelije kože obnavljaju noću, kada mozak miruje, shvatamo zašto nam je san neophodan.

Proces obnavljanja ćelija započinje u vremenu od 22h, i traje 4h, odnosno do 02h posle ponoći. Sada i naslućujemo zašto nam je neophodna redovna odgovarajuća noćna nega.

Dnevna krema, prijateljica koja danju hidrira kožu i štiti od slobodnih radikala kojima smo izloženi gotovo svakodnevno, a uzrok su prevremenog starenja, a noćna krema, partner bez koga noći nikada nisu iste. Pomaže u regeneraciji, odnosno obnavljanju ćelija kože.

Tokom noći, odnosno sna, luče se razni otpadni materijali metabolizma. S toga je vrlo važno da pre sna lepo otklonimo sve nečistoće i ostatke šminke kako bi krema koju nanosimo mogla da prodre kroz pore i pokloni ćelijama kože obnavljanje.

Život nam obično kleše svoje priče u svakoj našoj bori. Ali kako bismo na kraju svoj životni roman zadovoljno čitale neophodno je da u skladu sa godinama negujemo i najveći ljudski organ, kožu. Godinama tonus kože opada, bore postaju sve vidljivije. A onda kada se pogledamo u ogledalo shvatimo da je došlo vreme za revolucionarne i globalne promene.

Nova Nuxuriance® Ultra Crème Nuit, globalna obnavljajuća anti-age noćna krema zadovoljiće sve tipove kože.

Koža zaslužuje miran san

Regenerativna Nuxuriance® Ultra Crème Nuit, globalna obnavljajuća anti-age noćna krema inovativnom formulom s bi-floralnim ćelijama dragocenog šafrana i bugenvilije stimuliše proizvodnju novih ćelija kože, popunjava je i učvršćuje.

Ekskluzivan prirodni kompleks (ekstrakt morske alge, polisaharidi planktona, ćelije kakaa, mikrohijaluronska kiselina) u trenu zaglađuje i hidratizuje kožu. Ekstrakt kaktusa opuncije (lat. Opuntia ficus indica) stimuliše enzime u koži zadužene za razgradnju izumrlih ćelija kože te pruža koži svež i obnovljen ten nakon buđenja.

Rezultat: Koža je obnovljena, popunjena i učvršćena, a ten je odmoran, gladak i blistav.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ