LIFESTYLE     16.12.2016.

Kako izgledati kao prava dama?

Da je dama biti lako, dama bi bio svako. Od nas žena se u mnogim situacijama i prilikama očekuje da izgledamo elegantno i doterano, kako bi se reklo “ kao dama ”. Medjutim, nova haljina i štikle koje ste kupile jer ih sada svi nose, odlazak kod profesionalnog šminkera i frizera ipak nije dovoljno da biste izgledale kao prava dama. Zahteva mnogo više od toga. Dama je žena koja uvek vodi računa o svom izgledu i ponašanju. Ona privlači poglede drugih ali se ne trudi. Ako bismo je opisali u tri reči onda bi to bilo: umerenost, negovanost, dostojanstvo.

  • Fizički izgled

Čistoća i urednost je nešto po čemu ćete je prepoznati. Ona ne prati aktuelne trendove i brendove po svaku cenu, nosi ono što joj dobro stoji, u čemu se dobro oseća, izgradila je svoj stil odevanja, i ono što joj je bitno jeste to da je njena odeća i obuća kvalitetna čista i uredna.

Njena koža je negovana. Ona zna da je poseta kozmetičaru neophodna ukoliko imate problematičnu kožu, koristi pilinge, čisti svoje lice ujutro i uveče, i hidrira kožu. Nega je kjuč zdravog izgleda.

Kada je šminka u pitanju, dama tačno zna kakva šminka je za dan a kakva za noćne izlaske. Nikada ne preteruje sa količinom šminke. Umerenost je njena mera.

Kada je o noktima reč, dama nikada neće sebi dopustiti da joj nokti izgledaju zapušteno i neuredno. Negovane ruke, uredni nokti i pažljivo biran lak u nekoj neutralnoj boji je ono po čemu ćete je prepoznati.

Kada je kosa u pitanju, zaboravite na razne prese i ostale preparate koji samo uništavaju kosu, umesto toga posvetite svojoj kosi potrebnu negu, obezbedite se kvalitetnim šamponima, maskama, uljima, ali i redovno šišanje je obavezno.

Na dami nećete videti izrastke, tetovaže, silikone, umetke, i ništa što podrazumeva veštačko.

  • Ponašanje

Dama pazi na izražavanje, psovke u njenom rečniku ne postoje, komplimente prihvata sa osmehom, šeta gradom uzdignute glave ali ne i nosa, ona nije drska i otresita, nego ljubazna, srdačna, i prijatna.

Dama je žena koja ima svoj život, i u tudji se ne udubljuje previše. Dama je žena koja je obrazovana, i koja gradi svoju karijeru, ne zavisi od drugih. Poštuje druge ljude, ali poštuje i sebe. Ona je dostojanstvena, iskrena i graciozna žena.

Pa, drage moje, i same vidite koliko je kompleksna stvar biti dama. Koliko nas je takvih danas?

Radite na sebi, budite informisane, ali kada to kažem ne mislim da budete “gospodjica koja sve zna”, nego da širite svoja interesovanja i usavršavate se.

Čitajte, čitajte puno, i uvek nadjite svojih pola sata u toku dana za uživanje u nečemu što vas ispunjava.

I naravno, ne zaboravite da uz svaku pravu damu ide džentlmen

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ