LEPOTA&ZDRAVLJE     10.02.2017.

Kako da vaše usne izgledaju punije u samo tri koraka

Pune i senzualne usne su ideal ženske lepote i san svake pripadnice lepšeg pola. Iako ne postoji način da trajno povećate veličinu vaših usana, postoje razne kratkoročne i dugoročne metode za poboljšanje njihove punoće.

Nisu vam neophodni skupi medicinski postupci kako bi vaše usne bile punije, jer do zavodljivih usana možete doći uz samo tri jednostavna koraka.

  1. Piling

Kako bi koža usana bila meka i glatka neophodno je pružiti im pravilnu negu, i bar dva puta nedeljno uraditi piling usana. Piling sa mešavinom smeđeg šećera i kokosovog ulja će povećati cirkulaciju vaših usana, što će doprineti njihovom punijem izgledu.

Sve što treba da uradite je da pomešate smeđi šećer i kokosovo ulje, smesu nanesete na usne i nežno trljate kružnim pokretima. Potom isperite usne mlakom vodom i nanesite na njih balzam kako biste ih hidrirali.

 

  1. Ulje peperminta

Osim što ima umirujuće dejstvo na nerve, ulje peperminta će na prirodan način vašim usnama dati veću punoću. Dovoljno je da nanesete jednu kap, kako bi vaše usne izgledale senzualnije i zavodljivije.

  1. Olovka za usne

Olovkom za usne ćete najlakše vizuelno povećati usne, a sve što vam je potrebno je dobar ruž, senka, olovka, i sjaj za usne. Oivičite konture usana uz pomoć olovke za nijansu tamnije od karmina koji ćete naneti na vaše usne, a nakon toga nanesite karmin. Ono gde žene često greše je to što precrtavaju usne, olovku je potrebno naneti samo na ivice vaših usana. Kada ste naneli karmin, bež ili belu senku za oči natapkajte četkicom na sredinu gornje i donje usne, i preko toga možete staviti prozirni sjaj za usne, na taj način ćete usne vizuelno učiniti većim.

Savet: Ukoliko želite da vam usne izgledaju punije izbegavajte tamne i jarke boje ruževa, i one koji imaju sedefasti efekat, umesto toga birajte prirodnije nijanse poput nežno roze, boje mesa, ili  “nude” nijanse. Prilikom šminkanja neka vaše usne budu u prvom planu, a ostatak lica diskretno našminkan.

Izvor fotografija: blackgirllonghair.com, goodhousekeeping.com, kentlikadin.com

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ