LIFESTYLE     27.07.2017.

Kako da vam ovo leto do kraja bude savršeno

Drage čitateljke, leto je počelo, a samim tim, i mi moramo da se prilagodimo ovom periodu kako bismo izvukle maksimum iz istog. Nije više bitno ko voli leto, a ko ne, već se ko voli sebe dovoljno  da dopusti sebi da apsolutno uživa u ovom godišnjem dobu i da se prepusti njegovim čarolijama! I zato, donosimo Vam nekoliko saveta kako da uživate u ovom divnom godišnjem dobu.

Za početak, definišite sebi kako za Vas izgleda savršeno leto i imate li neke posebne ciljeve koje želite da postignete do kraja ove sezone. To mogu biti ciljevi od onih da potamnite do jeseni, pa sve do toga da naučite da svirate gitaru. Da, sve je moguće! I zato pustite mašti na volju, izaberite neki lep planer i ispišite sve ciljeve koje želite da postignete. No, poenta je da ih se ne držite kao pijan plota i da morate po svaku cenu da ih ostvarite, već da Vam budu smernice ka onome što želite. Takođe, bilo bi dobro kada biste sebi postavili neki rok, jer tako ćete mnogo bolje funkcionisati, ali ne kritikujte sebe ukoliko dati cilj ne bude ostvaren do tada. Jer konačno, sve u svoje vreme!

Kada imate jasnu viziju kako želite leto da Vam izgleda, prikupite sva sredstva koja će Vam biti potrebna. Npr. ukoliko imate za cilj da potamnite, onda se posvetite tome da izučite zašto je maslinovo ulje odlično za sunčanje i kako potpomaže koži. Ili ukoliko Vam je cilj naučiti da svirate neki instrument ili eventualno neki jezik, pronađite sadržaje na Internetu koji Vam se najčešće nude besplatno preko YouTube-a ili se upišite na neki onlajn kurs. Tako ćete imati priliku da radite od kuće, dok u isto vreme ne morate da se izlažete velikim toplotama koje nas čekaju napolju.

I za sam kraj, ne budite apsolutno fokusirane na ono što želite da postignete, već se opustite, jer nema boljeg godišnjeg doba za to, od leta. Idite na bazene, na more, oslobodite sebe strahova i upoznajte se sa drugim ljudima. Jedite zdravo povrće kojeg će u ovoj sezoni biti u obilju i obradujte sebe i svoje telo negom i brigom, upravo onako kako biste to uradili da iskreno volite i poštujete sebe. I zato, drage dame, zasucite rukave i napravite da Vam ovo bude savršeno leto!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ