LEPOTA&ZDRAVLJE     05.10.2016.

Kako da uklonite tamne fleke sa lica za dva meseca

Kada je leto konačno zatvorilo vrata i na podijum dovelo jesen, preplanuo ten je izbledeo, a koža lica izgleda umornije nego ikad. Da li vam je poznat ovaj scenario? Pored mnogih benefita po kožu i celokupno zdravlje, sunčevi zraci značajno mogu naškoditi vašem licu. Tamne fleke na licu mogu se pojaviti i tokom trudnoće, usled hormonalnog disbalansa, nehigijenskog tretiranja kože lica, pri čemu ih pogoršavaju faktori iz spoljašnje sredine – zagađenje vazduha i vode, stres, nepravilna ishrana i drugo.

Dolazak jeseni otvara sezonu donošenja odluka o odlaksu na razne tretmane koji će pomoći koži da postane besprekorno čista, a ten ujednačen. Većina tretmana ove namene je u finansijskom pogledu jako skupa i zahteva nekoliko odlazaka kod dermatologa tokom jednog meseca, pri čemu se ciklusi ponavljaju. Iz tog razloga dame često biraju manje „brze“, ali efikasne metode uklanjanja tamnih fleka – jedna od njih je svakako vitamin C. Međutim, da li ste znali da vitamin C ne treba koristiti na licu pre i tokom izlaganja sunčevom zračenju? Iako nam se čini da sunčevo zračenje trenutno nije jako, to nikako ne znači da koža ne trpi posledice.

shk-scoop-caudalie-supportingimage1

Zahvaljujući sintezi inovacija, kreaitvnosti i poznavanja moći prirode, Caudalie Paris je plasirao na tržište jedinstven proizvod – VINOPERFECT serum za korekciju tamnih fleka. Vinoperfect serum na bazi skvalena iz maslina i Viniferina®, prosvetljuje ten, koriguje tamne fleke i sprečava njihovo ponovno nastajanje.

Ovaj serum uvodi revoluciju u svakodnevne rituale nege kože sa tamnim flekama, zahvaljujući izuzetnoj moći Viniferina® koji je čak 62 puta efikasniji od vitamina C. U prošlosti žene su u vinogradima cedile sok od grožđa koji je bogat Viniferinom i koristile ga da posvetle ten i koriguju tamne fleke, a ovaj ritual inspirisao je Mathilde Thomas, osnivača Caudalie-a, da stvori proizvod koji će biti efikasan, a istovremeno nežan prema koži. Serum nije komedogen, ne sadrži parabene, fenoksietanole, mineralna ulja i veštačke boje.

Zašto je Vinoperfect serum jedinstven? Za proizvode koji su namenjeni uklanjanju tamnih fleka sa lica, često se ističe da su nebezbedni za korišćenje tokom izlaganja sunčevom zračenju, međutim Vinoperfect serum nije fotoosetljiv. Potpuno je bezbedan za korišćenje tokom sunčanja, kada se preporučuje u kombinaciji sa Caudalie Divin anti-age solarnom zaštitom.

Tekstura, miris i pakovanje proizvoda: U pakovanju od 30 ml i staklenoj bočici sa pipetom krije se proizvod koji će vas potpuno osvojiti. Karakterišu ga mlečno bela boja, prijatan, neupadljiv miris i tekstura koja omogućava lako razmazivanje.

vinoperfect-serum-caudalie

Način korišćenja: Serum se nanosi ujutru i uveče na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte. Po potrebi se može nanositi i na ruke radi uklanjanja tamnih mrlja. Nakon seruma na kožu se aplicira regularna dnevna, odnosno noćna nega. Tri do četiri kapi seruma je količina koja je dovoljna za celo lice, a postupak nanošenja je sledeći: potrebnu količinu proizvoda razmažete na čistim prstima i zatim nanosite na obraze – od nosa ka viličnoj kosti uz blage pokrete. Nanošenje seruma na čelo je drugi korak, pri čemu je predložena promena smera nanošenja, a isti princip važi i za regiju vrata i dekoltea. Ovde možete pogledati pravilan postupak korišćenja seruma.

Kome je proizvod namenjen? Preporučuje se korišćenje Vinoperfect seruma damama koje žele da reše problem tamnih fleka na licu. Serum je pogodan za primenu kod svih tipova kože i svih starosnih grupa.

Rezultati korišćenja: Nakon mesec dana korišćenja Vinoperfect seruma ujutru i uveče primetna je razlika u pogledu ujednačenosti tena. Fleke od bubuljica nastalih usled hormonalnog disbalansa su manje intenzivne i jednostavnije ih je prekriti. Ova konstatacija odnosi se na starije flekice, dok su one „svežijeg datuma“ u potpunosti uklonjene. Nakon nanošenja seruma na lice pre noćne kreme, jutro ćete dočekati svežijeg i odmornog lica, dok je već nakon prve upotrebe koža mekana na dodir i vidno osvežena. Kada je o nanošenju seruma tokom dana reč važno je istaći da se može koristiti i pre nanošenja šminke pri čemu neće učiniti da šminka „klizi“ sa lica, a osiguraće vam pouzdanu negu.

Očekivanja vs realnost: Caudalie Vinoperfect Radiance serum u potpunosti bezbedno i efikasno uklanja tamne fleke sa lica. Rezultati će svakako zavisiti od vaše „discipline“ u pogledu načina i vremena korišćenja, kao i od stanja kože pre korišćenja seruma. Za uklanjanje izraženijih diskoloracija preporučuje se dva meseca intenzivnog korišćenja Vinoperfect seruma. 


FOTO: Andrijana Vasiljević, sassyhongkong.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ