LEPOTA&ZDRAVLJE     24.06.2016.

Kako da uklonite crvenilo nakon depilacije bikini zone- 5 efektnih načina

Glatka bikini zona je nešto što vas sigurno podstiče da se osećate seksi, ali process da dođete do toga je naporan i bolan. Crvenilo u ovoj situaciji nije jedini problem, bol, upala, urasle dlake, itd. su takođe.

Evo načina kako da se oslobodite ovoga

  1. Hidrirajte kožu

Ne dozvolite da vaša koža bude suva ni pod kojim uslovima. Neka bude hidrirana i sveža. Aloja vera gel ili normalan losion za telo mogu da učine magiju. Ali budite sigurni da koristite blage proizvode, jer je koža na bikini zoni najosetljivija.

  1. Ne sunčati se

Tokom depilacije koža je veoma osetljiva, tako da bi bilo poželjno da i zbog znojenja, kao i opekotina od sunca izbegavate sunčanje 24-48 sati.

  1. Ne idite u saunu

Neophodno je izbegavati znojenje i toplu vodu tokom crvenila nakon depilacije, jer je dodatno podstiče. U toku crvenila najbolje je koristiti hladne obloge.

 

  1. Rashladite se

Koristite hladne obloge koje će pomoći u smanjenju crvenila i sasvim sigurno smanjiti , pa i ukloniti osećaj peckanja i boli. Ekstrati kamilice ili krastavca su odlični za smirenje iritirane kože.

  1. Uradite piling

Nakon uklanjanja dlačica sa bikini zone, rizik od uraslih dlaka se povećava. Zbog otvaranja i čišćenja pora koje će pomoći vašim dlačicama da kasnije pravilno izrastu uradite blagi piling i operite bikini zonu nekim dečijim sapunom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ