LEPOTA&ZDRAVLJE     26.06.2016.

Kako da pripremite telo za plažu

Kruna svakog godišnjeg odmora i leta – prvi izlazak na plažu, prvo sunčanje, kupanje, fotografisanje. Da biste na plažu došle sa više samopouzdanja i zadovoljne svojim telom i izgledom predstavljamo vam par strategija koje će takvom osećaju sigurno doprineti.

Pre prvog odlaska na plažu svoje telo postepeno izlažite suncu. Pred letovanje bar tri puta po pola sata boravite na suncu, kako biste dobili bar malo boje, a na taj način vaša koža će izgledati glatko, zategnutije i lepše.

Dva dana pre odlaska na plažu i tog famoznog prvog pojavljivanja u kupaćem kostimu izbegavajte tešku hranu, alkoholna pića, slatkiše i hleb. Pijte više vode, nezaslađenih čajeva uveče i jogurta. Ovakvim pristupom bićete sigurne da vas neće mučiti nadutost, a i organizam će biti odlično pripremljen za temperaturne šokove koji mu slede.

Beach-Body-Workout-Girls-On-Beach-1240x820-620x410

Priviknite se na kupaći kostim tako što ćete ga obući i u njemu šetati po stanu. Sedite, lezite, guglajte, perite sudove, čitajte, učite, čistite, slušajte muziku, spremajte ručak – u kupaćem kostimu. Mentalni osećaj jako je važan, a ovo je dobar put ka tome da se u sopstvenom telu osećate idealno.

Par dana pred letovaje prestanite sa svim tretmanima borbe protiv celulita. Ozbiljne smo – sa svim! Kreme i gelovi sa efektom hlađenja ili zagrevanja opterećuju vašu kožu i izbacuju je iz ravnoteže. Što ste uradile do sad, uradile ste! Sada je vreme za kreme sa visokim zaštitnim faktorom, a ne za borbu protiv celulita.

Redovno čistite kožu lica kako biste osigurale blistav i ujednačen ten. Preporuka je da odete kod kozmetičarke tri, četiri dana pred letovanje i podvrgnete se detaljnom čišćenju lica i hidriranju kože. Na letovanje ponesite antibakterijski korektor za lice sa salicilnom kiselinom koji će vam pomoći u kamufliranju nedostataka i nepravilnosti, a istovremeno će doprineti i borbi protiv upala na licu.

Na plaži zauzmite pravilan stav. Ispravite leđa, budite prirodne i uživajte u divnom letnjem danu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ