LEPOTA&ZDRAVLJE     08.02.2017.

Kako da odaberete odgovarajući preparat za negu lica u zavisnosti od tipa kože

Veliki broj žena ima problem sa kožom. Kako bi problem bio rešen trebalo bi voditi računa o namirnicama koje se konzumiraju i načinu života, ali i o proizvodima za negu lica. Često primena pogrešnih tretmana daje mnogo gore rezulate. Da bi određeni proizvod dao pozitivan rezultat, potrebno je da odredite tip kože i u skladu sa tim potražite odgovarajući preparat.

 

  • Ako imate osetljivu kožu

Proizvodi koji sadrže umirujuće sastojke i koji će pomoći u uklanjanju već prisutne iritacije na licu, poput crvenila i upale su namenjeni osetljivom tipu kože. Aloja, kamilica i krastavac su tri sastojka, koji vašoj koži svakako nadostaju.

Upozorenje: ako imate problem sa ovakvim tipom kože, pre nanošenja bilo koje maske za lice, najbolje bi bilo da se posavetujete sa dermatologom, jer se određeni uplani procesi na koži ne mogu tretirati maskom.

  • Ako imate kombinovani tip kože

Kombinovani tip kože ili koža koja je masna u T-zoni, dok je u predelu očnih kapaka, obraza i vrata izrazito suva. Za kombinovani tip kože trebaće vam sastojak za piling bez isušivanja lice. Potražite proizvode koji se fokusiraju na hidrataciju i imaju nisku koncentraciju kiselina.

  • Ako imate masnu kožu

Ako imate problem sa masnom kožom potražite proizvode na bazi vode. Birajte hidratantne kreme, koje mogu matirati vašu kožu i učiniti je manje sjajnom.

  • Ako imate suvu kožu

Za suvu kože preporučuje se maska sa glinom i limunom. Dok će proizvodi na bazi ulja dodati vlagu vašoj koži, ulje čajevca je sastojak ćete želeti da izbegnete, jer može dodatno isušiti vašu kožu. Izbegavajte proizvode koji sadrže glicerin.

Izvor fotografije: oregoncapitolnews.com

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ