LIFESTYLE     15.07.2016.

Kada se dela suprotstave rečima- Muškarac paradoks

Kažu da je ženska intuicija nepogrešiva. Često sam se pitala odakle proističe. Eto, iz iskustva mogu da kažem da proističe iz naših najdubljih, nesvesnih zona, što iz srca, što iz glave.

Sve to što izvučemo iz ‘nesvesnog’ plasiramo ka ‘objektu’ koji je to prouzrokovao. Dešava se, to, da je jedan čovek uspeo da u meni probudi različita, zbunjujuća osećanja. Čovek paradoks. Hej ti, čoveče… Čemu strah od priznanja emocija, duboko u tebi usađenih? Čemu strah od vezivanja za jednu osobu? Osobu, koja bi te volela kao što jutro voli izlazak sunca. Zašto su tvoja dela u svađi sa tvojim rečima? Zašto ćutiš? Od čega se skrivaš? Plašim li te ja?
Eh, uplašio bi se zaista, kada bi znao šta se zbiva u svakoj šupljini moga organizma…Srca…Nervnog sistema. Prepusti mi se, kao prvi sneg tlu Dozvoli da postanem tvoj nepogrešiv porok. Nećeš zažaliti. Obećavam, neceš. Želećeš me više, dosta više od granice zdravog razuma. Ubila bih u tebi taj prokleto čvrst strah, jednim poljupcem za laku noć. Jednim dodirom po obrazu, prodornim pogledom. A, taj pogled bi ti rekao… Koliko me čini srećnom tvoje prisustvo, to što se najzad prepuštaš kolevci mojih osećanja. Ne budi gluv, ne budi lud. Znam da te bujica osećanja prožima i secka na deliće kada si sa mnom. Ma koliko god puta mi prekidali ovaj lanac koji nas veže, postoji nesšto mnogo jače, što ne želi da se taj lanac pokida.

large

Sviđa ti se kako te držim pod kožom, zar ne? Sviđa ti se kako si ušuškam u svaki pedalj mog tela. Znam, kada gledaš mene, kao da gledaš sebe. Pustio si korene koji su se previše upetljali u meni, i tu te skrivaju. Čuvaju. Maze. Paze. Svaki uzdah noću, posvećen je tebi. Svaki grč. Poza. Pokret. A ti, i bi… I ne bi. U svađi si sa svojim razumom. Pitam se nekada, šta li tebe vodi kroz život. Koje su tvoje najmračnije tajne? Strahovi? Zašto li si tako emotivno hendikepiran?

Dozvoli da budem tvoj večni lek, od kojeg ćeš postati zavisan, bez kojeg ti, nećeš biti ti. Rizikuj. Od mene ne možeš da uzmeš, već samo da dobiješ.

 

A, dobićeš… Dobićeš nešto veoma primamljivo, dražesno i božanstveno. Izmigolji se iz paradoksa, ti čoveče.

Prepusti se!

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ