LIFESTYLE     19.06.2016.

Kada dosada zakuca na vrata

 Da li vas je zadesilo nekada u toku dana da imate i više slobodnog vremena od planiranog? Verujem da bi odgovor bio pozitivan.

Umesto da trošite svu tu dragocenost slobodnog vremena gledajući tv, izležavati se besciljno, zašto ne biste to vreme ispunili nekim interesantnim stvarima koje mogu da vas upotpune na razne načine?

Naprimer, poput sledećih stvari.

 

  • Kuvanje.

Oh, i te kako može da bude interesantno, a naravno, u isto vreme i korisno. Koliko samo namirnica imate u frižideru na koje ste, pa skoro, i zaboravile. Zašto ne biste upotrebile maštu, upotrebili namirnice za koje vam ne bi palo na pamet da mogu da se kombinuju sa drugim i napravite ukusan obrok? Verujte, možete dobiti mnogo ukusnijih jela, od klasičnih. A, i vi ćete se osećati ponosno, na sebe. Probajte!

large (2) (1)

  • Sredjivanje ormara.

Ne postoji žena koja će reći da ima dovoljno odeće. Stalno kupujemo i nikada nam nije dosta. A, da li vam je palo na pamet da dublje zavirite u ormar? Možda ugledate farmerke koje su vam ranije bile tesne, a sada pašu uz vašu idelanu figuru. Neku staru majičicu koja vam je bila jako draga, ali nije išla ni uz jednu kombinaciju, dok niste kupili suknju koja je kao krojena uz nju. Razmislite!

large (3)

  • Napravite plejlistu omiljenih pesama i zaigrajte!

Svi mi veoma uživamo u muzici i svako ima određeni žanr koji je bukvalno deo njega. Muzika ispunjava, navodi da pomerate svaki deo tela. Žašto ne biste napravili plejlistu u skladu sa vašim raspoloženjem, muzičkim usukom, nebitno… I zaplesali… Nagi, obučeni, u donjem vešu, sve je dozvoljeno! A, još ako imate partnera, dodatan plus!

large (6)

  • Pročitajte knjigu.

Uz mnoštvo tv programa, zaboravljamo na vrednosti koje knjiga može da nam pruži. Koliko može da nam probudi kreativnost, maštu. Promeni poglede na svet. Opusti nas. Ispuni nam vokabular. Čak i ljudi koji ne vole da čitaju knjige, kada bi malo dublje zagrebali po bibliotekama, knjižarama, pronašli bi knjigu po svojoj meri. Ubeđena sam!

large (8)

Zato, prepustite se i uživajte na pravi način!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ