INTERVJU     20.06.2016.

Kad dan počne sa Dinjom

Mnogi joj se javljaju govoreći kako im spontanošću i iskrenošću u svojim klipovima pomaže da prebrode težak dan. Diplomirana glumica, Sandra Silađev, oduševila nas je svojom pojavom kada je počela sa snimanjem video klipova na Vajnu, a zatim i Instagramu. Broj pratioca raste iz dana u dan, te ih je sada preko 93 hiljade!

Ono zbog čega je ne bismo nazvali atrakcijom jeste poseban smisao i poruka koju šalje. Na sarkastičan način istaknuti su, kako kaže u opisu svog Instagram naloga, “čudni likovi, bizarne situacije i ostale trivijalnosti“. Na svojstven način odgovorila je na pitanja Jollywoman magazina, a ni sami novinari nisu ostali ravnodušni pred simpatičnom činjenicom da je ona urnebesno zabavna Dinja, zapravo, stidljiva.

 

  • Zbog čega je Dinja izmišljen lik, po čemu se ona i Sandra Silađev razlikuju? 

Dinja je skup likova u određenim situacijama, sami vidite da to nije uvek jedan lik, ali dominira žena koja sarkastično govori o svemu, pa sam to sve nazvala Dinja, prosto jer je kanal tražio ime. Zato je izmišljen lik, iako to nije jedan lik, i očigledno da Dinju vezuju za pojavu, tj mene, Sandru, koja glumi  sve te likove. Razlikujem se od svih tih likova po raznim stvarima. U snimcima glumim. Privatno sam povučenija i stidljivija.

 

  • Prvi klip na Instagramu snimljen je pre tačno 3 meseca, a broj pratioca raste iz dana u dan. Da li je sve samo u humoru? 

Mislim da je sve u iskrenosti.

dinja

  • Kako je došlo do saradnje sa Centrom za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju? 

Pozvali su me jer su znali da sam glumila za decu dok sam radila u lutkarskom pozoristu i to im se dopadalo. Pružili smo jedni drugima šansu da damo šta možemo.

 

  • Kakve radionice su u pitanju? 

Dramske radionice. Dramske tehnike i dramske igre prilagođene osobama sa smetnjama u razvoju i osobama sa autizmom.

 

  • Inspirišete te mlade ljude da se osećaju slobodno i budu kreativni, a s obzirom da tamo radite kao volonter, na koji način oni Vas inspirišu?

Iskreni su.

dinja

  • Diplomirali ste glumu u klasi Predraga Ejdusa i Vladimira Jevtovića. Da li bismo Vas mogli videti i sa one druge strane pozorišne zavese, kada ste Vi na sceni? 

Možete. Obavestiću vas uskoro kada i gde.

 

  • Da li se bavite još nekim vidom umetnosti? Imali smo priliku da čujemo i kako pevate.

Sve umetnosti me zanimaju i sve ih volim, i sve sam probala da radim u vezi sa umetnošću.

 

  • Na svojstven način ističete probleme u društvu, pa se često dešava da se ljudi prepoznaju i jave za pomoć. Kako se prema tome odnosite?

Iskreno.

 

  • Snimajući video klipove svakodnevno prepoznajete u ljudima ono što drugi ne umeju (ili ne smeju) da pretoče u reči. Šta je ono što vas uvek iznova iznenađuje i provocira?

Sopstvena nemoć.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ