LEPOTA&ZDRAVLJE     23.10.2016.

K piling : Prirodna nega i čistoća kože

Ako pričamo o kozmetici, zdravlju, nezi i slično, odmah pomislimo na održavanje čistoće kože. Ono što nam pre svega i najviše pomaže u tome jesu pilinzi. Oni skidaju sve prljavštine i mrtve čelije sa naše kože i nanošenje bilo kog drugog kozmetičkog proizvoda nakon toga je lakše i efektnije.

O efektima pilinga, sastojcima, pristupačnosti i korišćenju, pričala nam je Lejla , osnivač K pilinga, prirodnih i veoma dostupnih pilinga na našem tržištu.

14666043_1666714573641894_6063462358156106519_n

Sam piling sam pravila dugo vremena za sebe, mamu i svoje najbliže prijateljice, a onda, u trenutku velikog razočaranja, pomislila kako bih piling mogla praviti i prodavati. Istaživala sam, pronašla pakovanje, osmislila izgled nalepnica i počela.

Prvi piling je Kafa+Cimet piling koji od sastojaka sadrži: kafu, žuti šećer, kokosovo ulje i cimet.

Kafa i cimet kao antioksidanti poboljšavaju cirkulaciju, utiču na zatezanje kože i oslobađanje od toksina, dok kokosovo ulje deluje antibakterijski, antiupalno, daje potrebnu hidrataciju i hrani. Žuti šecer je tu kao eksfoliant koji mehanički odstranjuje nečistoće sa površine kože.

Par puta nedeljno na vlažnu kožu umasirati malu količinu proizvoda, ostaviti nekoliko minuta, a zatim sprati.

Eliminacijom sloja mrtvih ćelija sa površine kože pomažemo joj da diše, sprečavamo njihovo nagomilavanje i činimo koža bolje upije sastojke koje potom nanosimo na nju.

Drugi piling je Kafa+Morska So. Nakon brojnih probnih varijanti došla sam do ovog izbora sastojaka za svoj drugi piling, takođe namenjen koži tela. Oba pilinga se mogu koristiti i na licu, s tim što se pre upotrebe (kako na telu, tako i na licu) proizvod testira na manjoj površini.

Kafa+Morska So od sastojaka sadrži: kafu, braon šećer, morsku so, kokosovo ulje, bademovo ulje i kakao.

Dodatna količina ulja u vidu bademovog ulja samo pojačava hidrataciju i efekat pilinga. Bademovo ulje utiče na lep izgled suve kože zbog obilja vitamina E koje sadrži u sebi, a koristi se i protiv prevremenog starenja svih tipova kože i deluje umirujuće.

Morska so kao eksfoliator prepuna je delotvornih minerala i odlično uklanja mrtve ćelije i omekšava kožu.

Kakao, pored toga što miriše božanski, utiče na bolju prokrvljenost kože i vraća joj elastičnost.

Oba pilinga pogodna su za sve tipove kože, s tim da će osobe sa osetljivom kožom biti blaži pri upotrebi, jer je sam piling grublji i koliko god da želimo da mrtve ćelije skinemo sa sebe, isto toliko bi trebalo da vodimo računa o jačini pritiska.

14520395_1659646291015389_6517975003790288286_n

Izvor fotografija i kontakt https://www.facebook.com/kk.piling/, https://www.instagram.com/k.piling/
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ