LIFESTYLE     12.08.2016.

Jednostavni načini za čišćenje srebrnog nakita

Poznato je da svaka žena ima bar jedan komad srebrnog nakita u svojoj kolekciji. Verujemo da vam se bar jednom desilo da srebro dobije drugu boju, nakon izvesnog vremena, tj. da pocrni. Zašto bacati pare na čišćenje istog, kada možete na vrlo lak način to uraditi i sami.

Iznećemo vam četiri predloga, koje smo mi upotrebili. Bili su veoma uspešni.

  • Pasta za zube. Nanesite na četkicu pastu, kao kad perete zube, i laganim pokretima trljate srebrni komad, da ne biste oštetili. Vreme određujete na kontu toga koliko vam je komad promenio boju. Isperite hladnom vodom i ostavite da se osuši.
  • Pepeo od cigare. Pomešajte pepeo sa limunovim sokom. Umočite krpu i istrljate pocrneli komad. Slučaj kao sa pastom za zube, isperite i ostavite da se osuši.
  • Sirće. U činiju gde ste sipali sirće, ubacite nakit i nežnim pokretima četkice ga trljajte, nekih 20-ak minuta. Isperite u toploj vodi i prebrišite peškirom, tako da budete sigurni da ste ga lepo obrisali.
  • Soda bikarbona. Sipajte 200ml vode u emajliranu posudu, dodajte dve kafene kašičice sode bikarbone. Dok se kuva na umerenoj vatri, ubacite nakit. Proces traje oko 5 minuta. Zatim izvadite, osušite i prebrišite peškirom

large (18)

Toplo vam ih preporučujemo i garantujemo da ćete biti veoma zadovoljni, a pritom ćete uštedeti i novac.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ