LIFESTYLE     11.09.2016.

JA, žena: I pitam se “… A šta muškarci žele?”

Jedno od najčešćih pitanja sa kojima se oduvek suočavala muška psiha bilo je: “Šta žene žele?” Hm, večita misterija! Na to već drevno pitanje oduvek je postojao i drevni odgovor. No, o tome ćemo kasnije. Ono što sada postaje novo trend pitanje u svetu muško ženskih odnosa je: “Šta muškarci žele?” Nisam sigurna šta je tačno poremetilo taj prirodni poredak u kojem se muškarac večito čudio i divio ženskoj psihi, pokušavajući da je shvati i osvoji. Da li je to svet silikona koji se razvija tvrdoglavom brzinom? Iskrivljene percepcije onoga što žena u suštini jeste? Jesmo li same krive za to? Pitanja, pitanja… Činjenica je da su u nekom trenutku muško ženski odnosi izgubili prirodnost. Neke je ljubavi nadvladao materijalizam. Neka je srca više ugrejao motor najnovijeg mercedesa nego iskren zagrljaj.

Budimo realne, mnoge od nas nemaju taj “Kardashian atribut”, koji danas lako osvaja. Ali, upravo u tom grmu leži zec. Ili, u tom zecu leži grm, kako često volim da pogrešim. Pokazale smo slabost u nekom trenutku, nezadovoljne sobom. Izvele smo naše komplekse na plažu, da na suncu dobiju finu nijansu izloženosti opasnim zracima muškog ega. Kad kažem naši osunčani kompleksi, naravno ne mislim na one fizičke. Mislim na sve one male i velike nesigurnosti koje nas grickaju lagano iznutra, isto kao što mi nekad sa uživanjem grickamo neki zabranjeni kolač, koji je naravno zabranjen zbog vrtoglavog broja kalorija koje sadrži. Pa, da li je nesigurnost odvukla pažnju svih tobože alfa muškaraca? Pitam se šta bi Monica Belluci rekla na ovo. Žena koja pleni pažnju samo svojim fotografijama, a kamoli sobom uživo. Verujem da bi sve nas podsetila na jedno moćno oružje koje svaka žena ima u svom arsenalu. Samopouzdanje, drage moje. Istovremeno zvuči vrlo komplikovano za nabaviti, a vrlo jednostavno za upotrebiti. Izvori samopouzdanja su raznovrsni. To može biti neka dobra pesma koja vas tera na ples, nove cipele, nova haljina, koralno crveni ruž ili pak neki sjajan koktel. Što da ne? Svaka od vas zna kako najbolje da udovolji sebi. Pozabavite se time već danas. A sad da se vratimo na postavljeno pitanje.

Šta je to što danas muškarci žele? Kako razumeti najezdu tridesetogodišnjih neženja i “neozbiljnih” momaka? Složićemo se, to je sasvim neprirodna pojava. Većina njih ima opekotine četvrtog stepena od nekih meduza prošlosti, od kojih se još  nisu oporavili. Neki od njih žive u filmovima o Jamesu Bondu, pa čekaju da im neka jahta sama doplovi i da ih zglob leve ruke zaboli od Rolexa koji će pasti s neba. Ili sa Marsa, tačnije. A neki još uvek žive sa majkom. Žao mi je momci, znam da istina nije baš najprijatnije sredstvo za objašnjenje. Verujem da ćete preživeti ako ovo pročitate.

Dobro, lepe i lepršave moje dame. Realnost je predstavljena u punom sjaju. Ili mraku. Sve ovo zvuči prilično mračno. Ali, pozitivne promene dolaze iz ruševina realnosti. Poenta je da muškarci zbilja ne znaju šta žele. Znači, na nama ja opet taj naizgled dosadan zadatak da im damo smernice za razumevanje onoga što mi želimo. A upravo iz takvih pokušaja i napora se rađa to zasljepljujuće čudo, pa čak i sredstvo za mršavljenje… Ljubav.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ