LIFESTYLE     13.09.2016.

JA, žena: I moja najbolja prijateljica!

Svaka žena  ima iza sebe par neuspelih prijateljstava sa drugim ženama. Ili par desetina neuspelih prijateljstava. Problem nastaje u onom trenutku kada vašoj prijateljici bolje stoje farmerke sa visokim strukom nego vama, jer ona ima duže noge od vas, a vi preveliku zadnjicu za njih. Ili, kad je njoj kosa bujna i sjajna, a vaša kao da je neko olovkom nacrtao. A imate pramenove… I ombre i sombre… Ali uzalud. Glavni i najčešći uzrok raskida ženskih prijateljstava jeste ljubomora, koja se rađa iz individuanih nesigurnosti koje opsedaju svaku od nas. Da, ponovo ta nesigurnost. Pa, kako se izboriti sa tim i imati stvarno najbolju prijateljicu?

pexels-photo

Ono što sam oduvek smatrala istinitom teorijom jeste to da vaša najbolja prijteljica mora biti osoba koja može stati sa vama rame uz rame, podjednako ponosno kao i vi. Kad kažem rame uz rame, ne mislim fizički (moja najbolja prijateljica je niža od mene i naziva me rodom jer sam visoka) već mislim na sve one unutrašnje kvalitete i potencijale koje je u stanju da pokaže i razvija kao što to i vi činite. Vaš odnos se mora razvijati temeljno i detaljno, kompleksnije od odlaska u šoping, duže od  ispijanja kafe i hrabrije od nagle promene boje kose. Vaš odnos mora biti iskren i zasnovan na uzajamnom poverenju. Vas dvije možete imati slična interesovanja ali i različit ukus. Čak smatram da je različitost u nekim segmentima ključna, jer uvek imate prostora da učite jedna od druge, da razvijate kritičko mišljenje i budete objektivne u rasuđivanju.

Moja najboja prijateljica je hrabrija od mene. Ona je jedno nepodnošljivo stvorenje koje konstatno skakuće okolo, nikad ne prestaje da priča i uvek je u centru pažnje. Za to sam sama kriva. Ne znam zašto sam odabrala instruktorku zumbe za tako važnu  ulogu u mom životu. Bože, ona nikad ne miruje! Ja sam kao uspavani drevni vulkan, a ona je konstantna erupcija. Ali, u tome je najveća čar kad je naš odnos u pitanju. To je različitost u sličnosti o kojoj vam govorim. Nas dvije se savršeno dopunjujemo.

Žena bez najbolje prijateljice je neprirodna pojava. Svakoj od nas je potrebna ta sestrinska podrška, osoba za beskrajne smislene i besmislene razgovore. Ona koja uvek zna kad je pravo vreme za prave i pogrešne stvari. Ona koja će vam reći da ste glupe i oduzeti vam telefon ako krenete da pošaljete poruku bivšem koji vas ne zaslužuje. Ona kojoj se veselimo, pozajmljujemo garderobu, ona sa kojom se smejemo i plačemo, plačemo i smejemo… I tako u krug.

Prijateljstvo je luksuz koji je teško priuštiti u ovim ludim vremenima. Zagrlite svoju najbolju prijateljicu danas i kažite joj koliko vam znači. Jer, to što imate jedna drugu u vašim životima, bogatstvo je koje ni Forbes ne može procijeniti.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ