LIFESTYLE     20.07.2016.

Ja biram da budem sila

Odrastanjem koliko dobijamo slobode, toliko i obaveza. Znam da se svako od nas zapitao, bar na momente, zašto niko nije dao naznaku, bar, da mogu nastati i periodi suše. Da, suše. Kada nastupi ovaj period, suština mu je ista, ali se razlikuje u brojnim segmentima kroz godine.

Neko je nekada rekao da život ne dolazi sa uputstvom i da ni u jednom momentu nije bilo pokazatelja da će biti lak. Čekajte, pa i zašto bi? Kako bismo onda spoznali svoje mogućnosti, sebe pre svega? Strahove? Snagu? Slabosti? Većina nas se trudi iz petnih žila da prebrodi dešavanja koja nas ubace u svoj vrtlog ludila. Puste na slobodu, samo na momente. Znam da to rade cisto da podsete kako je dobro van njih i kako bismo trebali jako da zagrizemo, da ih napustimo. Da nas ostave na miru. Da ih pobedimo!

Verujte, nije im cilj da nas unište. Žele samo da izvuku tu malenu, skrivenu, drčnu i hrabru osobu, koja ne da na sebe i ne da pobedu problemima.

Kada tek bivamo uvučeni u vrtlog ludila, obuzme nas bes. Zaista, ogroman bes. Verovatno ste se kroz dosta nemilih situacija zapitali- ZAŠTO SE OVO BAŠ MENI DEŠAVA?

A, zašto i ne? Život je takav, mora da nas testira. Da vidi da li ćemo da ostanemo obična ameba, koje se neće razviti. Ili, ćemo da budemo SILA, koja se na pravovremen način bori sa svim nedaćama.

Isključivo je tvoj izbor šta ćes biti.

Ja biram da budem sila! Ako me grize život, grizem i ja njega, pet puta više. Mazi me, maziću ga, pet puta više. Jedno upamtite… Kakve su vam misli, takav vam je život.

NIje lak taj period suše, nimalo. Potrebna je podrška, o da! Ali, pre svega vi to budite sami sebi.

Jer, vi gospodarite vašim mozgom. Telom. Duhom. I, to je ono što niko ne može da vam oduzme!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ