LIFESTYLE     08.01.2017.

Iskočite iz situacija koje vam crpe snagu

Setite se samo koliko ste puta bili spremni da se prilagođavate raznim situacijama i ljudima, i da ste to pustili tako u nedogled. Niste sebi postavili granicu, i istrošili se. Nijednog trena pomislili na svoje želje, potrebe, svoje principe. I sve to, radi čega?
Mislite da će vas taj neko više ceniti, veličati kao sveca? Ili ste pak, samo želeli da pružite svoj maksimum i date sebe bezuslovno, iz ljubavi.

Dešavalo se i meni, da se nekome/nečemu begranično dajem, jer to sam ja. Volim da volim. Pružim sve što je u mojoj moći. Prihvatam nekoga bez pitanja, drame i težnje da menjam. Zamislite žabu koja je ubačena u posudu sa vodom. Kada je ubacite u posudu, i počnete grejati vodu, žaba će sa povećanjem temperature vode, povećavati i svoju, i tako se prilagođavati. Postaje izuzetno vrelo, i kada je osetila da ne može više da ispuni kriterijume prevruće vode, pokušala je da izađe. Svim snagama, uz preogromnu želju za vani, ali, prekasno. Sva snaga je potrošena na prilagođavanje sopstvene temperature, temperaturi vode. I, ona umire. Meni je malo falilo da postanem žaba, ali mrtva žaba, tj. istrošena do srži, bez trunke snage, davajući i ono što nemam. Da l’ je to dobro? Ne bih rekla.
Mislite o tome.


Zar verujete da za situacije koje su vam suđene, ljude, morate da platite visoku cenu, tako što ćete sebe ruinirati da bi ste ostvarili bliskost, ili njih usrećili? Naravno da NE. Nemojte da vas to zavara. Prava sreća je jeftina. Ama, besplatna. Tek, kada se budete davali nekome/nečemu, a da pritom vam to ne oduzme ni jedan atom snage, već vam pruži volju i želju da dajete još i još, znaćete da je to prava stvar. Nije loše i sebično sebe staviti na prvo mesto, dok ne ugrožavate druge. Nijedan čovek koji vas iskreno poštuje i voli, neće dozvoliti da se utopite u sopstvenoj želji za kompromisom, već će podržavati tolikoj meri, da će vam uzajamno i sebe davati.


Ako dozvolite ljudima da vas iskorišćavaju emotivno, psihički, materijalno, to biva samo pogubno po vas. Osoba, kako se pokaže na ‘prvu loptu’ takva je. Verujte svom instinktu. Istrebite sve ljude iz života koji vas vuku na dole. Ostavite sve iza sebe, nasmešite se, mahnite i nastavite dalje. Jer, ni sadašnjost ne možete imati, ako se ne rešite prošlosti, a o budućnosti da ne pričam.
Tako da, to učinite odmah! Sada! Ne oklevajte. Ne verujte u puke priče promena. Ne dozvolite da vas ubije vlastita nesposobnost da iskočite iz situacije pogubne za vas.
Stara, ali dobra: “ Vuk dlaku menja, ali ćud nikada.“

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ