LIFESTYLE     11.07.2016.

Iščupano, nikada vraćeno

Kasne sati. Mračne. Veliki prazan prostor. Tišina vrišti pod velom vetra koji se šunja kroz otvoren prozor. Misli, sećanja naviru. Ne znam samo, zaista, odakle. Kada je to sve oduzeto jednim pokretom ruke, davno ili ne tako davno..Hm, sigurnost leluja.

A, želja iz noći u noć raste da se to oduzeto vrati. Ili, poklonjeno? Šta god da je, samo je potrebno da nađe put natrag.

Sigurni da osećanja iz vas nikada van neće otići, život vas vrlo lako demantuje.Odlučno spremni dati sve svoje najdublje želje. Osećanja. Potrebe. Brižnost. Zagrljalje. Ma, ljubav. Momenat..Vi MISLITE da dajete, pružate razdragano, veselo. Konačno ste oslobodili bujicu svega iz vas, pustili da plove svojim mirnim morem do mirne luke.

Rekoh, mirne luke? Oprostite, iluzije vas vrlo brzo ošamare i shvatite da luka ne postoji. I da je to mirno more progutalo sve vaše dragoceno, pušteno sa lanca, na slobodu. Progutalo, sažvakalo, ali ne svarilo i izbacilo. Zadrzava duboko u sebi, ponekad ih malo jakim talasima uzdrma, poremeti… Ali, ne pušta! Igra se sa njima, baca ih. Lomi. Sastavlja. I tako u krug.

large (4)

A, vi da l’ ludi ili hrabri srljate u to more, spremni da se suočite sa svakom nedaćom koja vam predstoji, jer znate da ništa drugo iz te surovosti ne može da proistekne. Samo, zbog vaše željice da prigrlite sve vaše čisto i nevino plasirano moru. Vidite u daljini svoje emocije uprljane muljem. Travkama, tamnim, prljavim. Slomljene, razbacane.

Obuzima vas jeza, koja se tako lagano spušta niz leđa. Grebe vam kožu, nagriza. Šara ožiljke. Bože, bolno prijaju. Mazohizam je u tom momentu jedini prijatelj.

I, te iste emocije mučno pokušavaju da dopru do vas. Dozivaju vas da ih spasite. Plaču. Jecaju. A ‘mirno more’ vam se smeši podrugljivo, pa vam se na čas i učini, nevino, detinjasto.

Ne želite da omekšate , žmurite na taj osmeh, jurite ka emocijama, a one beže.. Nesvesno, ali beže, i… Odoše vam. Nešto više i od mora im ne da se vrate. A, da niste to možda vi sami? Da ne jurite možda u mestu?

Možda je i bolje da ispljunete, da ih ne želite za sebe više. I samo ih ostavite. Ostavite tamo gde su. Možda one i održavaju more da bude takvo kakvo jeste. Hrani mu suštinu.

 

A, ne brinite, vaše ‘nove’ emocije će se roditi opet. Ključna stvar je, da ne sputavate novorođenje. Neke stvari moraju i da umru, da bi druge zaživele!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ