INTERVJU     23.12.2015.

Intervju: Danka Karović, dizajnerka

9


     1.   Da li ideš u korak s trendovima kad su tvoje kreacije u pitanju ili stvaraš svoj trend?

Treba izgraditi stil, a ne slepo pratiti trend. Koncentrisem se na to da plasiram svoje ideje i napravim vanvremenske kreacije koje se mogu nositi sto duze, a ne samo jednu sezonu.


7

     2.   Da nisi dizajner, sta bi radila?

Da nisam dizajner, to onda ne bih bila ja, jer to nije samo moje zanimanje, vec nacin zivota. Svakako bih bila u oblasti umetnosti, mada postoji jos mnogo toga sto me zanima. Izdvojila bih psihologiju.


3

      3.   Da li postoji neki detalj koji bi opisala da je IN u svakoj sezoni?

Negovano telo, stav, osmeh i pozitivna energija koja privlaci. Uz te detalje odeca stoji bolje u svakoj sezoni.


5

     4.   Koju bi stvar izdvojila kao stvar koju svaka tvoja kreacija mora da poseduje?

Kvalitetna izrada i materijali su mi na prvom mestu. Zatim, detalji koji vec na prvi pogled ukazuju da je rec o unikatu. Takodje, vazno mi je da svi modeli imaju funkcionalnu vrednost i budu nosivi.


1

       5.   Sta je najbolja stvar u tome biti dizajner?

Kroz posao upoznajem dosta razlicitih ljudi; putujem; u svemu vidim inspiraciju; kreativnost je toliko uzela maha da je prenosim i na sve ostale zivotne sfere; imam mogucnost da iskazujem jedinstvenost kroz stil odevanja; deo sam mnogih bitnih datuma mojih klijenata (vencanja i sl.), i onda se sva ta euforija i njihova sreca prenosi na mene. Dizajner je sanjar i ne sme poverovati u granice.


6

     6.   Ciji bi uspeh volela da dosegnes?

Imam svoju teoriju uspeha da je najvaznije kakav se covek postane. U jurnjavi za materijalnim i priznanjima, ne sme se izgubiti duhovna i ljudska komponenta. Uspeh je zaradjivati od hobija i izgraditi zdravu porodicu. Ako mi kazete ko je u tome uspeo, neka to bude moj odgovor. 🙂

2

     7.   Sta smatras da te izdvaja od drugih dizajnera u Srbiji?

Moj DNK CODE

8

     8.   Da li postoji neko na kome bi volela da vidis svoje kreacije?

Na mojoj mami. Prelepo joj stoje, a veoma je skromna i ne voli da se istice u tom smislu. A od poznatih, Jelena Djokovic mi je prava dama, prirodnog izgleda i ponasanja. Potpuna slika zene kakvu vidim u svojim modelima.


 

     9.   Da li si pristalica koriscenja zivotinja (krzno I slicno) zarad modne industrije?

To bih mogla da opravdam samo ukoliko zivotinja umre prirodnom smrcu. Ali posto to nije slucaj i zivotinje prezivljavaju najstrasniji teror zarad hirova modne i prehrambene industrije, zakonom bih zabranila koriscenje zivotinja u pomenute svrhe.


 

     10.   Tvoji planovi za blisku buducnost?

Radim na jednom vecem projektu, ali ne volim da pricam unapred, nego da uradim 🙂

Ali ono sto je trenutno aktuelno je da, pored linije svakodnevne odece i svecanih haljina, kreiram vencanice i pokrenula sam liniju kompletica za mame i cerke.

4

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ