LEPOTA&ZDRAVLJE     30.05.2017.

Imajte i vi HOLIVUDSKI OSMEH uz ove savete!

Osmeh je jedna kriva linija koja može ispraviti mnoge stvari. Kažu da su najlepše devojke, nasmejane devojke.

Neka istraživanja su došla do rezultata da najveći broj momaka upravo osmeh navodi kao glavni adut koji im se dopadne kod devojaka. Koliko se Vi često smejete? Da li volite svoj osmeh?

Da bi osmeh bio savršen, pre svega je potrebno da se smejemo srcem. Takođe, kako bi se smejali sa puno samopouzdanja i otvorenih usana, potrebno je voditi brigu i o zubima. Pored pravilnog rasporeda zuba, važno je da na njima nema ostataka od hrane kao ni kamenca. Da bi nam osmeh blistao potrebno je da redovno vodimo računa o higijeni zuba kao i održavanju njihove beline.

Danas, možemo naići na mnoštvo preparata koji nam mogu pomoći da zubima vratimo belinu, ali se postavlja pitanje, koliko je to zapravo zdravo?

Stomatolozi ne preporučuju korišćenje veštačkih preparata, olovki i slično, već redovnu kontrolu. Čišćenje kamenca je ne samo važno za lepotu zuba i samog osmeha, već je jako korisno za zdravlje desni. Jednom u 6 meseci je sasvim dovoljno pristupiti ovom tretmanu.

Kako ne bismo trošili novac na razne NEZDRAVE preparate ili ukoliko nemamo vremena otići stomatologu, možemo iskoristiti ono što vam je nadohvat ruke. Sve što je potrebno je soda bikarbona i pasta za zube. Želela bih da napomenem da je jako važno, da ukoliko imate osetiljive desni, OBAVEZNO koristite ultra soft četkicu za zube!

Vrlo malo sode bikarbone pomešajte sa pastom za zube, a zatim nanesite veliki sloj na parče aluminijumske folije. Zatim, zamotajte aluminijumsku foliju oko zuba i tako ostavite oko sat vremena. Nakon toga, uklonite foliju i isperite zube temeljno. Ponavljajte ovaj postupak par puta nedeljno.

Vaš holivudski osmeh je spreman! Budite sigurne u sebe i osvojite uzdahe mnogih.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ