INTERVJU     21.04.2017.

Imam posao koji me čini srećnim – Djordje Bukvić, fotograf + EKSKLUZIVNI EDITORIJAL

Đorđe je završio medicinsku školu, a od svoje 15-te godine se bavi fotografijom. Zahvaljujući američkoj kompaniji See Me community, imao je tu čast da bude jedini sa Balkana koji je izlagao u pariskom Luvru u sklopu The Exposure Awards izložbe. Od strane američkog magazina GLADYS odabran je u Top 5 International Photographers.  Poznat je i po nekoliko naslovnih strana i kampanja, saradnji sa našim i inostranim dizajnerima. Tokom boravka u Australiji, imao je priliku da radi čak i za Hugo Boss.

Za naš portal odgovorio je o motivaciji za uspeh, ljubavi prema fotografiji, ali i samo za vas pripremio ekskluzivni editorijal sa Reebokom.

Đorđe Bukvić

  • Da li fotografiju gledaš kao posao, hobi, umetnosti ili nešto četvrto?

Svako od nas je u modnu industriju ušao zbog umetnosti i hobija, a opstali su samo oni koji su tu umetnost uspeli pametno da komercijalizuju. Ja sada fotografiju posmatram kao posao, posao koji me čini srećnim.

Kristina nosi: REEBOK top, Igor Todorovic jakna, Perfetto Cipele
Branko nosi: Reebok Majica, Reebok patike, Libuel Ranac

  • Da li imaš uzor u nekom fotografu?

Jako volim i pratim  fotografa Michala Pudelku, ali ga ne bih nazvao svojim uzorom, jer se njegov rad znatno razlikuje od mog. Trudim se da shvatim kako Michal razmišlja, nešto neverovatno se dešava u njegovom procesu stvaranja. Da sam klijent kojem treba fotograf za snimanje kampanje, njega bih angažovao.

  • Kako se pojavila ljubav prema fotografiji?

Ni sam ne shvatam kako je nakon muičke škole, tenisa, novinarstva i glume u moj život stupila kamera. Uglavnom, na početku nije bilo ni reči o modnoj fotografiji. Sećam se da sam imao jaku želju da fotografišem divlje konje za National Geographic, čak sam i ubeđivao roditelje da me vode na Staru Planinu, jer ih tamo ima. Sve ostalo je istorija.

Naočare: Dolce and Gabbana, Jakna: Marija Sabić, Pantalone: Igor Todorović, Ogrlica i narukvica: Ines Atelier

  • Koga ti je bilo najzanimljivije da fotografišeš?

Nikada to nije zavisilo od osobe koju fotografišem, vise razmisljam o konceptu.

  • Kojim svojim radom se najviše ponosiš?

Svakim novim projektom se ponosim više od prethodnog. Ali ću svakako izdvojiti naslovne strane za Bazar, The Exposure Awards izložbu u Luvru i intervju koji sam dao za Wall Str