LIFESTYLE     29.10.2016.

Ideje za kreativno pakovanje poklona

Lepo upakovan poklon će svakome izmamiti poklon na lice, a pogotovu ako je u pitanju kreativno, zanimljivo pakovanje. Ukrasni papir ima svoju svrhu – pored toga što može biti veoma dekorativan, on doprinosi tome da sadržaj poklona ostane misterija barem na kratko, doprinoseći stvarenju efekta iznenađenja. Ukoliko pakovanje još i personalizujete, dajući mu lični pečat i poneku neočekivanu sitnicu, niko neće ostati ravnodušan. Vama drage osobe će na taj način znati da vam je stalo do njih  i da ste specijalno za njih izdvojili dodatno vreme kako biste sa pažnjom dekorisali poklon.

Bilo da su u pitanju rođendanski pokloni, novogodišnji, romantični ili pokloni bez specijalnog povoda – kreativno pakovanje je uvek dobra ideja. Takođe, to je odličan način da se i sami zabavite. Mi vam dajemo nekoliko predloga:

  •  Nemojte se ograničavati samo na standarne kupovne ukrasne papire. Možete iskoristiti običan braon papir koji ćete potom ukrasiti po želji. Budući da nema već postojećih šara, uvek možete nešto sami da nacrtate ili dopišete. Takođe, i obične novine mogu da posluže svrsi. Ako ste mislili da bi pakovanje poklona novinama delovalo neugledno, prevarili ste se – uz neku lepu mašnu, ovakakv poklon može biti pravo osveženje.

1-ukrasavanje-novinama

  • Veoma efektno će biti i pakovanje napravljeno od stare  mape koja vam nije potrebna (ukoliko nemate mapu, možete je uvek pronaći na internetu i odštampati). Ovakav način pakovanja je pogotovu zgodan ako donosite poklone iz neke zemlje koju ste posetili ili ako osoba kojoj je poklon namenjen obožava da putuje. Možda ste zajedno sa partnerom imali prelepo iskustvo tokom nekog putovanja – razmislite o korišćenju mape te zemlje prilikom sledećeg pakovanja vašeg romantičnog poklona.

2-koriscenje-mape

  • Poklon možete uviti i u neku tkaninu zanimljivog dezena koja se posle ponovo može iskoristiti.

3-koriscenje-tkanine

  • Veoma je interesantno korišćenje listova kao ukrasa za pakovanje – budite maštoviti, izaberite one koji vam se dopadnu i koje imate u svojoj blizini i eksperimentišite. Posebno je zanimljivo požutelo lišće različitih nijansi, koje možete, na primer, upotrebiti ukoliko neki vaš prijatelj slavi rođendan tokom jesenjeg perioda.

4-listovi

  • Ako pakujete božićne i novogodišnje poklone, birajte crvenu, belu, zelenu i zlatnu boju. Za dekoraciju iskoristite različite grančice i šišarke koje će oslikati zimsku atmosferu, a možete se igrati i belim sprejem pomoću kog ćete praviti različite šare.

5-novogodisnji-pokloni

  • Pokloni za decu vam pogotovu dozvoljavaju da budete kreativni i osmislite interesantno pakovanje koje će privući dečiju pažnju. Seckajte različite oblike, napravite uši neke životinjice od papira, nacrtajte nešto ili zalepite na pakovanje neki slatkiš ili figuricu – deca će se oduševiti.

6-pokloni-za-decu

  • Ukoliko poklanjate nekome hranu, kolače, kiflice, domaći džem ili neki drugi vaš specijalitet posvetite pažnju i samom pakovanju. Kolače umotatajte u providni celofan i vežite zanimljivom mašnom, a keksiće smestite u neku veću ukrašenu teglu. Uvek će dobro doći i neke lepe salvete, a možete nabaviti i nalepnice po kojima se može pisati kredom kako biste dopisali naziv hrane koju poklanjate ili nešto drugo po svojoj želji.

7-pakovanje-kolaca

  • Na kraju ne zaboravite da dodate neku zanimljivu ceduljicu na kojoj će pisati neka vaša poruka ili jednostavno ime osobe kojoj je poklon namenjen. I ovde, naravno, imate bezbroj mogućnosti koje dozvoljavaju vašoj kreativnoj strani da dođe do izražaja, te zato uzmite makaze, lepak, papire različitih boja i pustite mašti na volju. Ukoliko nemate dovoljno vremena, na internetu možete pronaći mnoštvo već gotovih primera ceduljica koje besplatno možete preuzeti, odštampati i dopuniti po želji.

8-ceduljice

 

Izvor fotografija: http://blog.baobae.com/2013/10/09/think-outside-the-box-gift-wrapping-secrets/ , http://www.foodnetwork.com/holidays-and-parties/packages/holidays/holiday-central-entertaining/7-creative-holiday-gift-wrapping-ideas.html , http://courtstreetstories.com/seven-sustainable-christmas-gifts/ , http://greenlivingideas.com/2011/12/05/green-holiday-gift-wrapping-ideas/ , http://www.handmadecharlotte.com/give-christmas-touch-glitter/ , https://www.pinterest.com/explore/christmas-gift-wrapping/, http://clumsychic.com/2013/12/17/d-y-christmas-gift-tags/, https://www.youtube.com/watch?v=5hWNIGSypFs, https://yummymommyparis.com/2014/12/18/diy-animal-gift-wrapping/
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ