LIFESTYLE     06.03.2017.

Idealno zanimanje po astrologiji

Svaki horoskopski znak poseduje određene sklonosti koje se najbolje ispoljavaju kroz određena zanimanja. Najvažnija stvar je voleti svoj posao, jer će tada i efikasnost biti na mnogo višem nivou, složićete se.

Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac) su predodređeni za dinamične poslove, one u kojima mogu da pokažu inicijativu i budu glavni.

Zemljani znaci (Bik, Devica, Jarac) su brižni, spori, i važno im je da sebi i drugima pruže osećaj sigurnosti.

Vazdušni znaci (Blizanac, Vaga, Vodolija) su veseli, osećaju kao svoj zadatak da omoguće ljudima bolju komunikaciju.

Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe) se najbolje snalaze u sferi emocija i brige o drugima.

 

U nastavku teksta pogledajte koje zanimanje je idealno za vaš horoskopski znak.

 

OVAN

Energični ovnovi su prirodne vođe, izuzetno sposobni, uvek u svemu žele biti najbolji, tako da im uloga šefa u poslu najviše odgovara. Ne trpe naređenja, pa je najbolje da budu sami sebi gazda. Nerviraju ih ograničenja i pravila. Vole izazove a poraze teško podnose. Ambiciozni su i spremni na naporan rad kako bi ostvarili uspeh.

Idealna zanimanja: personalni trener, direktor, menadžerske pozicije,  profesionalni vojnik, hirurg, novinar, glumac, elektrotehničar.

BIK

Bik je jedan od najpouzdanijih i najvrednijih radnika. Uporni, profesionalni, odgovorni i posvećeni. Posao im je bitan zbog ostvarivanja materijalne sigurnosti. Odani su, praktični, i lako se prilagođavaju raznim situacijama. Prirodnije im je da vode, a sjajni su i ako rade u timu.

Bikovi su dobri u upravljanju s novcem, u radu s brojkama i računima, pa će se dobro snaći u ulozi bankara, računovođe, ekonomista i građevinara.

Idealna zanimanja: arhitekta, građevinar, gastronom, ugostitelj, poljoprivrednik, ekonomista, slikar, pevač, tv-voditelj.

BLIZANAC

Svestrani Blizanci uspevaju u sredinama brzog tempa koje ih stimuliše, pruža im šansu da se bave različitim stvarima i da upoznaju različite ljude. Lako usvajaju nova znanja, pametni su, i radoznali. Najveća prednost im je elokvencija, sposobnost brzog učenja, i to što istovremeno mogu raditi nekoliko različitih poslova. Njihova mana je to što im sve brzo dosadi.

Poslovi koji zahtevaju prikupljanje gomile informacija i praćenje puno različitih tema sjajno je za Blizance, pa su predavanje i komunikacije pravi izbor zanimanja za njih.

Idealna zanimanja: turistički vodič, pisac, novinar, trgovac, političar, dizajner, v voditelj, PR i odnosi s javnošću, motivacioni govornik.

RAK

Rakovi su najtradicionalniji i najbrižniji znak. Odišu blagošću, saosećajni su, i kreativni. Odgovaraju im poslovi gde mogu da rešavaju problem, i da daju savete. Najviše ih motiviše kada vide da njihov rad daje rezultate. Važno im je da se bave poslom koji će im pružiti emocionalno zadovoljstvo i materijalnu sigurnost i činiti ih sretnima, dok im slava i priznanja nisu toliko važni.

Vole da pomognu drugima, pa će idealno zanimanje za njih biti briga, nega i interes za druge.

 Idealna zanimanja: rad sa decom, vaspitač, dadilja, učitelj, socijalni radnik, advokat, lekar, defektolog, nutricionista.

LAV

Lavovi vole biti u centru pažnje, ponosni su, energični i odvažni. Saradnici ih poštuju zbog velikodušnosti i pravednosti, iako često znaju biti egocentrični i tvrdoglavi. Nastoje da u svemu budu najbolji, jako im je bitno da ostvare svoj pun potencijal, i realizuju svoje ambicije. Imaju smisla za organizaciju i rukovođenje, a mana im je to što ne umeju da priznaju grešku.

Idealna zanimanja: predavanje, politika, gluma, muzika, šoubiznis, preduzetnik, menadžer, modni kreator.

DEVICA

Device su večiti perfekcionisti, bistre, inteligentne i marljive osobe. Nenametljive su, skromne, imaju dobru memoriju, i sjajno se snalaze u raznim područjima. Kao šefovi uvek zahtevaju maksimum od drugih. Odlični su organizatori, savetnici, uvek žele da pomognu drugima, i da budu od koristi. Njihov perfekcionizam ih čini sjajnim za pozicije sa velikom količinom informacija.

Idealna zanimanja: asistent, terapeut, sekretarica, administracija, prevodilac, tehničar, radnik u prodavnici.

VAGA

Vage su rođene diplomate, imaju izražen osećaj za pravdu, i osećaj za lepotu. Miroljubive su i vole timski rad pa je sa njima vrlo poželjno sarađivati.  Ambiciozne su i željne ugleda i moći, pa se dobro osećaju obavljajući odgovorne funkcije. Iznimno su moralne, komunikativne i društvene. Mana im je neodlučnost.

Idealna zanimanja: diplomata, socijalni radnik, kozmetičar, šminker, pravnik, muzičar, dizajner, maneken, stilista, tv voditelj, organizator venčanja.

ŠKORPIJA

Odvažna škorpija spremna je na povlačenje rizičnih poteza. Odlučni su i  sposobni radnici. Vole izazov i da istražuju, veoma su posvećeni, pa ih mogu privući poslovi koji sami po sebi nose opasnost. Strastveni u svemu pa tako i u poslu.

Idealna zanimanja: ginekolog, bankar, detektiv, rudar, hirurg, novinar, hemičar, policajac, profesionalni vojnik.

STRELAC

Inteligentni, sposobni i komunikativni, unose vedrinu u radnu atmosferu, i podstiču druge da uživaju u svom poslu. Odlični su u pregovaranju i prezentacijama. Strelčevi imaju jaku želju za širenjem svojih i tuđih vidika, voli da usvaja nova znanja i uči.

Idealna zanimanja: life coaching, turistički vodič, prevodilac, instruktor vožnje, sportista, pravnik.

JARAC

Jarčevi su rođene vođe, vrlo su odgovorni i organizovani. Uvek daju maksimum u poslu a isto očekuju i od svojih saradnika. Ambiciozni i marljivi radnici, pa im je često karijera najvažnija stvar u životu. Ne zadovoljavaju se osrednjim rezultatima, uspeh i ugled su im jako bitni, a novac im je glavna motivacija.

Idealna zanimanja: menadžer, administrator, bankar, političar, arhitekta, dizajner, trgovac nekretninama, rudar.

VODOLIJA

Društvene vodolije su vredni radnici, istrajni, nepokolebivi, vole da rade u timu, ali i kao vođe se odlično snalaze.  Nastoje da budu originalni i posebni, slobodnog su duha, i inteligentni. Razmišljaju mnogo šire, što može biti sjajno u poslu. Poseduju neki kreativni talenat koji im omogućava da se bave umetnošću ili nekim zanimanjem koje ima fleksibilno radno vreme.

Idealna zanimanja: tehnologija, programer, fotograf, grafički dizajn, menadžment, matematičar, umetnik, modni kreator, slikar.

RIBA

Osećajne ribe su veoma fleksibilan znak. Umetničke duše, koje ne vole da se dokazuju drugima. Imaju potrebu da se bave poslom koji im predstavlja užitak, i kojem se mogu potpuno predati. Trude se da odrade posao najbolje što mogu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ