LIFESTYLE     25.09.2017.

Hazarder u duši?

Život je rizik. A rizik je ono što u sebi nosi šansu i opasnost. Nešto što nam nudi može nam biti privlačno, ali može biti i rizično. Kako se postaviti u odnosu na ovu dilemu? Koliko nam je važna šansa, a koliko rizik? Neki će biti hazarderi, juriće svoje šanse ne obazirući se na rizik. Drugi će biti ziheraši, trudiće se da rizik bude što manji, pa makar i dobit od života bila mala. Treći će, možda biti umjereni, trudeći se da ujednače zahtjeve od života sa rizicima koje ostvarivanje tih zahtjeva nosi… Da bismo bili uspješni u toj veoma složenoj igri zvanoj život potrebno je da dobro poznajemo pravila igre i da budemo vješti igrači, ali i da naučimo dobre strategije koje će nam uvećati šanse, a smanjiti rizike.

Nekada je u hotelu „Grand“ u mom rodnom Cetinju postojala kuglana, mjesto okupljanja svih generacija koje su uživale u u ovoj igri. Takođe, pamtim da smo imali i bilijar sto u čuvenom „Twin Peaks“ kafiću u parku, a postojao je i bilijar klub. Od svega ovog, jedino još bilijar sto u parku odolijeva vremenu. Ipak, ono što me svakako obradovalo je nedavno otvaranje „Moment Cluba“, koje svim ljubiteljima dobre zabave nudi kuglanje, bilijar i pikado, i to u proširenom i osvježenom enterijeru. Osim toga, dok uživate u nekoj od svojih omiljenih igara, možete čuti i dobar ritam ali i popiti piće sa društvom dok čekate svoj red. Istovremeno, možete se prisjetiti čuvenog filma „Hazarder“ i Paula Newmana u ulozi sitnog biljarskog izazivača „Brzog Eddieja“ Felsona, čija je želja da se dokaže kao najbolji igrač u zemlji tako što će poraziti legendarnog „Minnesota Fatsa“. Ovaj moderni klasik svojim prikazom pobjeđivanja, poraza i karakterizacije zaradio je brojne velike nagrade i oživio bilijar kao igru. Iako se kuglanje, bilijar i pikado ne smatraju klasičnim igrama na sreću, vjerujem da je i u njima faktor sreće presudan, a ono što je najvažnije je zabava koju vam pružaju.

Outfit 1:

Sako: Piazza Italia (City Mall, I sprat)

Top: Bershka (Delta City)

Šorts: Unikat B

Čizme: iBlues (Bulevar Džordža Vašingtona 2)

Choker: Пierre

Čarape: Marylin (Delta City, štand)

Prvi put sam na ovom fotografisanju radila sa timom „Photography by Jovana & Đorđe“ , sa dvoje mladih, ljubaznih i talentovanih ljudi, koji su izuzetno posvećeni i profesionalni u svom poslu. Ovo fashion fotografisanje je bilo zaista zanimljivo i interesantno, a moj trenutno omiljeni komad, patchwork teksas jakna sa šljokicama, je na fotografijama zablistala u glavnoj ulozi.

Outfit 2:

Jakna: Unikat B by MC Stojan

Čizme: Mango (DeltaCity)

Za mene, hazard je stil života, naš odnos prema drugim ljudima, poslu kojim se bavimo, ljubavi, ali i modnim kombinacijama, pa i prema make – upu. Ovog puta, ni kada je make – up u pitanju, nijesmo igrali na sigurno, već smo išli na rizik. I isplatilo se! Fenomenalna Inglot šminka i umijeće njihove šminkerke došli su do punog izražaja. Kada želite da se izdvojiš i budete primijećene, birajte plavi karmin! Nikoga nećete ostaviti ravnodušnim. Teško nam je zamisliti da bi plavi ruž za usne izgledao dobro u bilo kojoj prigodi koja uz sebe ne veže kostime, ali ipak smatram da se sve može isfurati kada imate stila. Osim toga, lijepe oči je nemoguće zamisliti bez dugih i gustih trepavica, pa i ne čudi što se  mi žene na razne načine trudimo da ih naglasimo. Osim klasičnih maskara u crnoj i braon boji svaka od nas ima još jednu u plavoj, ljubičastoj, zelenoj ili nekoj drugoj jarkoj nijansi. I taman kada smo pomislili da smo sve vidjeli, internet je preplavio novi trend: nakon hajlajtera i kose u duginim bojama, šareni svijet dobio je još jednog pratioca. Riječ je o trepavicama obojenim u više boja koje stvaraju izgled duge na našim očima. Fenomenalne su!

Outfit 3:

Bunda: Mango (DeltaCity)

Cipele: MAX&Co (Bulevar Džordža Vašingtona 16)

Frizura: Selman, Vlado Beauty Bar

Make – up: Aleksandra Rondović za Inglot (Cosmetics Market, City Mall)

Fotografija: „Photography by Jovana & Đorđe“

Lokacija: „Moment Club“ (Mall of Montenegro, II sprat)

Na kraju, bili vi hazarder u duši ili ne, sigurna sam da vas je istoimeni, novi Severinin hit ostavio bez daha i da vas neodoljivi ritam i pjevljiv tekst „… Da, ja sam kraljica ruskoga ruleta, da, ja sam mnogima Ahilova peta“, tjeraju na uživanje u nekoj od vaših omiljenih zabavnih igara. Jer, kako kaže Seve, ono što nas ubija, to nas živim pravi!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ