MODA     30.05.2017.

Gucci Resort 2018

Kreativni direktor Gucci dizajnerske kuće Alesandro Mišel, pored mode je i veliki ljubitelj istorije, zato se Gucci Resort za 2018. vraća u Firencu gde svoju kolekciju prožima nasleđem i kičastim šarmom .

Palata „Piti“ je sedište Gucci Cruise za 2018.godinu. Njena unutrašnjost je ispunjena renesansnom umetnošću ,a  palata je ukrašena stolicama sa odštampanom pesmom Lorenza de Medičija „Bacchu’s Song“. Šou je održan u sedam prostorija palate sa harfistom prisutnim u svakoj od njih.

Džared Leto, kao najbolji prijatelj Alesandra Mišela i muza Gucci kuće, je prva zvezda koja je prikupila svu pažnju i prisustvovala Gucci Resort šou. U pink kaputu, košulji sa printom pčela i žutim pantalonama proglašen je za najbolje obučenog. Pored njega prvi red su zauzele i : Bet Dito, Kirsten Danst, Dev Hajns, Dakota Džonson i SoKo.

Šta je obeležilo šou? Svakako da su zlatni lovorov venac, stihovi na latinskom, traka za kosu sa kitara ukrasom neki od istorijskih detalja iz kolekcije. Tu su i pozlaćene glave životinja, kao i iscrtani zmajevi i tigrovi na vezu.
Bilo je i turbana sa leopard printom, marama, “štreberski” zatamnjenih naočara, naočara sa svetlucavim okvirom i gomila srednjevekovnih perika. Biseri su bili utkani u pletenice ili formirani u obliku šlema koji bi  uokvirio celokupno lice. Takođe, modeli su bili “ukrašeni” biserima, dok su njihovi prsti bili umočeni u crno mastilo.

Mišel je smislio i slogane, poput “Guccify Yourself”, “Guccification” koji su doveli do “Guccy” haljine sa perlama i odela sačinjenih u Gucci monogram printu.

Kako se vama dopada?

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ