LEPOTA&ZDRAVLJE     26.06.2016.

Gljivice (ni)su bauk!

Sa pojavom toplijeg vremena, automatski se povećava broj pacijenata koji traže pomoć upravo zbog gljivica. One jesu uporne ali mi smo uporniji! Evo nekih saveta kako olakšati čitav taj proces (iz ugla farmaceuta) :

  • Dizanje imuniteta je prioritet, bilo da je reč o suplementima ili na prirodan način. Iako raznovrsnu hranu treba unositi tokom cele godine, ako primetite da je do pada već došlo preporučujem da kupite kvalitetne vitamine tipa Solgar, Twinlab, Optimum, Natural Wealth ili Rainbow, kao i imunostimulanse- Imunodyn forte ili Imunoglukan.
  • Probiotici su vam najveći saveznici. Uzimajte ih u obliku jogurta, kefira ili probiotičkih kultura u kapsulama. Ako su gljivice prisutne u vaginalnom području, preporučujem vam Lactogyn probiotike za održavanje ravnoteže vaginalne flore.
  • Gljivice vole testo i slatkiše, ali bukvalno ih vole. Oni se hrane šećerom i kvascem, tako da izbegavajte takvu hranu i pazite na skrivene šećere.
  • Pamučni veš i održavanje kože suhom je imperativ. Što više možete nosite suknje i haljine.
  • Ako su gljivice na noktima, jedan od prirodnih super pomagača je ulje australijskog čajevca. Stavite par kapi u vodu i potopite noge ili razblažite par kapi sa vodom i mažite nokat svakodnevno. Ulje čajevca je odlično i za uklanajnje virusnih bradavica.
  • Ako vam je problem ipak u gastrointestinalnom traktu, rešenje je ulje divljeg origana. Ono je najjači biljni antiseptik na svetu. Pored njega, svakako treba spomenuti i cimet koji bi inače trebalo da uvrstimo u ishranu zbog mnogih dobrobiti.
  • Apsolutni favorit u borbi je i beli luk. Svaki dan po jedan češanj i bićete savršeno zdravi. Ako baš nikako ne možete da ga jedete, možete ga uzimati u obliku kapsula.

Resized-YE5PE

Koje su vaše metode borbe i da li ste imali ovakva iskustva?

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ