LEPOTA&ZDRAVLJE     14.02.2018.

Full Body Workout: trening za cijelo tijelo!

Prednosti redovne fizičke aktivnosti i pravilne ishrane su mnogostruke. Studije su pokazale da vježbanje značajno povećava mentalnu oštrinu, koja traje od 4 do 10 sati nakon aktivnosti.

Full Body Workout je intenzivan trening za cijelo tijelo, koji kombinuje cardio, fat burn, snagu, izdržljivost i ravnotežu. Cilj treninga je oblikovanje i zatezanje tijela, mišićna definicija i topljenje masnog potkožnog tkiva. Na ovaj način, vi gradite snagu i stičete kondiciju, postajete vitki i radite na važnim mišićnim grupama. Benefiti Full Body Workout-a su: jača mišiće i funkcionalnu snagu, ubrzava metabolizam, sagorijeva ogroman broj kalorija, te radite vježbe sa mnogo varijacija.

Full Body Workout pogodan je za napredne vježbače, ali i za početnike, jer se lako adaptiraju na trening u kojem sami biraju osnovnu ili progresivnu verziju vježbe.

Zašto trening tri puta sedmično i zašto izabrati Full Body Workout? Tri radna dana su najpopularnija i najbolja za većinu ljudi, shodno obavezama koje ima današnji čovjek. Moj izbor je Full Body Workout trenera Verice Vujisic iz Nero Gym ponude (Moskovska 47, zgrada „Maxim), jer je poznato da jedna vrsta treninga ne može ispuniti želje rekreativaca (npr. sami pilates, pump ili samo zumba neće dovesti i do skidanja kilograma, povećanja mišićne mase i željene snage i kondicije). Iz tog razloga, više treninga u jednom je najbolje rešenje za sve i samo takav trening daje 100% rezultate!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ