LIFESTYLE     22.02.2017.

Filmovi uz koje ćete roniti suze

Malo starog, dobrog plakanja može da bude veoma korisno i opuštajuće. Posle stresnog dana,  svađe sa nekim od dragih ljudi, ili ako ste samo pokupili negativnu energiju namrštenih lica iz javnog prevoza, ima li boljeg leka nego na momenat živeti neku drugu dramu, neki drugi život i istočiti sve ono crno u obliku slanih vodopada? PMS da ne pominjemo. Emotivni filmovi su u kutiji hitne pomoći odmah ispod slatkog i kaloričnog.

Hmm, koji će to filmovi i onima kamenog srca stvoriti bar knedlu u grlu? Da vidimo…

 

  1. Stepmom

Džeki i Luk u razvedeni, i imaju dvoje dece. Luk ima i novu ženu koja je ljubazna i draga, ali suviše posvećenu karijeri, što se Džeki kao totalno posvećenoj mami baš i ne dopada. Međutim, kada ona sazna da je bolesna, i smrtno ugrožena, postaje svesna toga da će  Izabel postati maćeha njenoj deci, i da je njen zadatak dok je još tu da ih sve ponešto nauči i dovede u red, kako bi mogli da rastu i imaju normalan život kada nje više ne bude.

  1. The Bridges of Madison County

Usamljena italijanska domaćica, dok joj je porodica na putu, upoznaje potpunog stranca koji je u njen kraj došao kako bi fotografisao mostove. Ona pristaje da mu pokaže mostove, i započinju romansu koja će trajati samo četiri dana. Ali, iako kratka, na nju je ta  ljubavna veza ostavila veliki utisak, i rastanak joj je naneo bol koji je, pošto nije mogla da priča nikome, prenela u dnevnike. A te dnevnike su, nakon njene smrti, dobila njena deca.

  1. Boys don’t cry

Ovaj film je rađen po istinitoj priči, inspirisan ubistvom transrodnog dečaka u Americi. Tragedija nastaje kada drugari otkriju da njihov drugar Brendon zapravo ima ženske genitalije, jer je rođen u telu devojčice. Film je sveobuhvatan, naglašava veoma važne teme kao i to da ljudski rod treba da prihvati i razume razlike, a ne da ih osuđuje i obavezno etiketira kao nešto loše. Veoma je potresan, i nemoguće je ne preispitati sopstvene stavove posle njega.

 

  1. Million dollar baby

Megin dar je to što tačno zna šta želi, ima snažnu volju, talentovana je, i spremna da učini sve što treba da to što želi i dobije. Ono što joj fali je neko ko veruje u nju, i tu podršku ali i inspiraciju pronalazi u Frenkiju, a on njoj pomaže da od obične amaterke postane profesionalna bokserka. Međutim, život ima svoje planove…

  1. Sling blade

Kada odrastao čovek, koji je od svoje dvanaeste godine bio zatvoren u psihijatrijskoj bolnici zbog ubistva svoje majke i njenog ljubavnika, bude pušten na slobodu, ima težak zadatak da se uklopi u sredinu. Ali uspeva u tome, pronalazi posao, i razvija prijateljstvo sa malim dečakom i njegovom mamom. Zbližava se sa dečakom, ali im dečko njegove mame stvara problem, a on ima nameru da to spreči.

  1. I am Sam

Predivan, emotivan film zbog kog ćete se naježiti. Mentalno hendikepirani čovek se svim silama bori za starateljstvo nad svojom sedmogodišnjom ćerkom, i žarko želi da dokaže kako je sposoban da bude dobar i odgovoran otac. Tokom tog procesa i njegova uspešna, bogata advokatica uči koliki je značaj ljubavi u životu u odnosu na sve materijalno što ima.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ