LEPOTA&ZDRAVLJE     17.04.2017.

Evo na šta treba obratiti pažnju pri odabiru šampona za kosu

Ako želite savršenu frizuru, tajna se ne krije u najnovijim uređajima za oblikovanje kose, za kojima često najpre posežemo i ulažemo novac jer želimo brze i praktične rezultate. Dugoročni učinak imaćete samo ako su vam zdravlje i nega kose na prvom mestu. Kako prvi korak predstavlja pranje, izbor šampona od velikog je značaja, iako je nepravedno zapostavljen.

Ako vam pažnju privuče luksuzna ambalaža, reklama koja mnogo obećava, ipak se okrenite deklaraciji na poleđini i na taj način uvidite da li ste načinili dobar odabir.

Ne birajte šampon prema brendu, već prema sastojcima.Mnogi sadrže supstance koje mogu trajno oštetiti vašu kosu, ali i kožu glave. Potvrđeno je da su oni koji stvaraju mnogo pene, zapravo najštetniji. Prepuni su raznih hemijskih supstanci, konzervansa, alergena. Izbegavajte one koji sadrže propylparaben, phenoxyethanol, amonyum lauryl sulfate, sodyum lauryl sulfate, BHT. Dobro proučite sve sastojke, jer mnogi mogu uzrokovati i alergije, pa čak i endokrine bolesti.

Koristite prirodne preparate. Uvek je najbolji izbor šampon napravljen na prirodnoj bazi, a postoje mnogi domaći brendovi koji su fantastični.

Umesto komercijalnih marki, uvek izaberite one koje možete nabaviti u frizerskim salonima. Konsultujte sa svojim frizerom, jer renomirani šamponi namenjeni salonskoj upotrebi obezbeđuju dubinsku hidrataciju i napravljeni su i prema posebnom tipu ili oštećenju kose. Ulažite u kvalitetne preparate, zasigurno će vam se isplatiti.

Posvetite posebnu pažnju procesu šamponiranja.Kada ste odabrali pravi za vas, pazite na količinu šampona i nežno masirajte kožu glave. Temeljno utrljavajte, nemojte to raditi mehanički i nemojte žuriti, uživajte i priuštite svojoj kosi potpuni ugođaj.

Na kraju dobro isperite kako biste sprečili pojavu peruti i nemojte koristiti vrelu vodu zbog isušivanja vlasi. Pratite ove savete i rezultati će vas fascinirati!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ