MODA     20.07.2017.

Evo kako treba da se obučete za letnji festival

Gomila ljudi oko vas, puno hrane i pića i glasna muzika su slika letnjeg festivala. Gotovo svaki grad ima neku letnju manifestaciju, neke čuvene dane kada se pije i veseli po glavnim ulicama i trgovima.
Ovakav vid zabave može da bude izuzetno naporan ukoliko niste adekvatno obučeni.
Pravilo br. 1: Ravna obuća
Osnovno pravilo (i kultura, čini mi se) jeste da tokom koncerta i duge šetnje budete u ravnoj udobnoj obući. Visoke štikle, pored toga što će vam zagorčati život svojom neudonošću, mogu izgledati jako neumesno. Zamislite devojku na visokim štiklama sa plastičnom časom punom piva koja pleše na otvorenom. Ne želite tako da izgledate, zar ne?

Pravilo br. 2: Ležerno
Koliko god da ste ženstvene ukoliko se odlučite za ovakav izlazak zaboravite na kratke suknje. Duga suknja i haljina su ok, ali u tom slučaju morate voditi računa gde gazite i sedite. Ukoliko ste od onih opuštenih devojaka koja će sesti na travu pored onog slatkog momka koji svira gitaru, obucite šorts ili jeans.

Pravilo br. 3: Bez ronilačkih odela, molim
Đuskanje uz omiljeni bend pored reke neće biti prijatno ukoliko nosite garderobu koja je sasvim pripijena uz telo. Zato, izbegavajte efekat ronilačkog odela i odaberite one komade koji neće isticati svaku kapljicu znoja.
Pravilo br. 4: Privuci pažnju
Ovakvi skupovi su idealni za upoznavanje novih ljudi. Zato, obucite majicu sa nekim kul natpisom koji neće ostati neprimećen. A ako ga slučaji prolaznik prokomentariše, samo se slatko nasmejte.
Pravilo br. 5: Večernja šminka je NO-NO
Iako se ovakva dešavanje obično vezuju za veče, izbegavajte večernju šminku. Jer, koncert na otvorenom nije i nikada neće biti izlazak u kafanu ili diskoteku. Zato, izbegavajte šljokice na očima. Takvom šminkom šaljete poruku da ste zalutale ili da nemate drugu priliku za izlazak. Lagani puder, malo maskare i blag sjaj za usne biće idealna varijanta.

Nakon što se obučete i našminkate adekvatno, pozovite najbolje drugarice i uživajte u glasnoj muzici na ulicama svoga grada.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ