LEPOTA&ZDRAVLJE     10.01.2017.

Efikasan i potpuno BESPLATAN način za postizanje savršenog tena

Bilo da imate problematičnu, normalnu ili suvu kožu lica, uvek joj je potrebna pažnja pri odabiru proizvoda za kućne tretmane nege, ali i specijalnih metoda ulepšavanja. Čišćenje lica je osnovni korak u nezi koji će doprineti uklanjanju šminke ili ostataka noćne kreme, prljavština i toksina sa površine kože. Proizvodi za čišćenje lica koje treba da uključite u dnevnu i noćnu rutinu nege su micelarna voda, sredstvo za umivanje i tonik. Efikasne tonike za negu kože lica možete napraviti i same, a ovde pročitajte kako.

Tretmani čišćenja kože lica u specijalizovanim salonima često su skupi ili ostavljaju posledice na kožu u vidu fleka, ožiljaka i iritacija – da, tu prvenstveno mislimo na higijenski tretman lica. Preporuka je da se podvrgnete ovom tretmanu s vremena na vreme, ali potrebno je da vodite računa o stresu koji će tom prilikom vaša koža trpeti. 

SJAJNA VEST je da postoji potpuno besplatan, a efikasan način na koji možete temeljno očistiti lice u udobnosti vašeg doma – parenje lica. Ova metoda poznata je još iz doba starih Rimljana a navodno je i Kleopatra koristila parenje lica kao metodu za podmlađivanje i negu lica.

Najčešće jednom nedeljno priredite ovaj užitak koži lica jer parenje lica ima brojne prednosti, a samo neke od njih uključuju otvaranje pora, uklanjanje mrtvih ćelija, poboljšanje cirkulacije, redukciju akni i mitisera.

Sve što vam je potrebno za ovaj tretman jeste posuda (šerpa) u kojoj ćete zagrejati vodu na ringli i jedan peškir. Jedan litar vode sipajte u šerpu i ostavite na ringli da proključa. Peškir prebacite prego glave i nagnite lice (koje ste prethodno temeljno očistile nekim od proizvoda navedenih u tekstu) i zadržite taj položaj do deset minuta maksimalno. Pomerajte lice u levu i desnu stranu kako bi svi delovi lica ravnomerno bili izloženi pari.

Vodite računa da ne bude preblizu grejnoj ploči kako biste izbegle opekotine. Poseban oprez savetuje se osobama sa osetljivom kožom sa proširenim kapilarima – konsultujte se sa dermatologom pre sprovođenja ovog tretmana.

Po završenom tretmanu osušite lice prirodnim putem i tapkanjem peškirom po koži i nanesite masku koja će umiriti kožu. Nakon uklanjanja maske nanesite proizvod za hidrataciju lica. 

U vodu za parenje lica možete dodati i listove nane, osušenu kamilicu, bosiljak, eterično ulje lavande – pored koristi za ulepšavanje, ovi sastojci imaju odlično dejstvo i na zdravlje. 

 

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ