LEPOTA&ZDRAVLJE     12.07.2016.

Dva proizvoda koja će olakšati šminkanje na 35+ stepeni

Letnje vrućine i teška šminka na licu nikako ne idu zajedno i premda licu možemo da olakšamo ove vrućine, postoje situacije u kojima bonton kaže da budemo našminkane. Takve situacije su poslovni sastanci, proslave, a za neke i odlazak na posao. U tim situacijama puder zamenite laganijom CC kremom za visokim faktorom zaštite od UV zračenja i već ste dosta olakšale koži lica. Kako bi šminka izdržala vrućinu, a vaše lice ostalo besprekorno (i tokom nošenja, ali i nakon skidanja šminke) postoje trikovi kojima se služe i profesionalni šminkeri.

Dva najbolja proizvoda za lice po letnjim vrućinama nalaze se u svakoj drogeriji i cenovno su jako pristupačni. Čarobni par čine termalna voda i blot papirići za matiranje lica.

Gotovo svaki proizvođač medicinske dermo kozmtike nudi svoju termalnu vodu na tržištu, a one se međusobno razlikuju po sadržaju i kombinaciji rastvorenih mineralnih materija. Termalne vode su multifunkcionalni proizvod. Mogu se koristiti za osvežavanje lica tokom dana, bez straha da će sprati šminku sa lica. Koriste se i za tretiranje iritacija na koži – crvenilo nakon depilacije, „izgorela“ koža nakon sunčanja, ujed insekata, svrab i slična stanja na koži. Termalnu vodu možete naprskati po licu pre šminkanja, sačekati da je koža upije i onda standardno nanositi dekorativne proizvode. Kada u toku dana osetite da „gorite“ osvežite lice termalnom vodom i jednostavno pustite da je koža upije.

 

Kada vam lice „prosija“ usled vrućine i težine dekorativne kozmetike na licu, koristite blot papiriće. Blot papirići (Oil Blooting Sheets) odličan su proizvod za svaki tip kože lica tokom leta, a naročito za mešovitu i masnu kožu. Iz pakovanja lagano izvadite papirić i prinesite ga licu. Tapkajte kožu i posmatrajte kako blot papirić izvlači svu prljavštinu, sebum i savršeno matira lice. Blot papirići neće skinuti šminku sa lica, staju u svaki neseser i nisu skupi, a sve ih to čini jednim od glavnih saveznika u šminkanju tokom leta! U Srbiji je dostupno nekoliko alternativa kada je o papirićima za matiranje lica reč. Prošetajte do najbliže drogerije i proverite ponudu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ