MODA     02.09.2016.

Dubok dekolte i drugi trikovi za devojke sa malim grudima

Pre nego se upustite u usavršavanje konturisanja tela šminkom ili traženje drugih (ne)popularnih rešenja razmislite još jednom, jer u moru rijaliti i pop zvezda koje ističu svoje holivudske obline postoji podjednako zavidan broj onih koje obožavaju svoje malo poprsje. Dubok dekolte kao karta na koju uvek mogu da igraju devojke sa manjkom u predelu grudi možda zvuči čudno, ali je sasvim logičan i realan trik koji ima efekta. Ako ništa drugo predrsude su tu da bi se rušile.

Mi ovde ne govorimo o dubokom ili dubljem dekolteu. Ne,ovde je reč o najdubljoj varijanti izreza, do samog struka. Male grudi pružaju izvanrednu mogućnost da se pokaže malo više kože ali da se pritom ne pokaže previše. Ovaj trik rado koriste mnoge poznate lepotice koje i sa najdubljim dekolteom uspevaju da na crvenom tepihu zadrže sofisticiranost jedne Kejt Midlton. Pored dubine vrlo je važno da izrez koji se spušta od vrata ka struku ne bude preširok već da otkriva deo između grudi i tek neznatan deo poprsja, odnosno da se, takoreći, vidi tek malo senke koja naznačava početak grudi. Možete iskoristiti po koji trik sa šminkom i dodatno naglasiti ili, ako je potrebno, lažirati padanje senke. Po istom principu devojakama sa manjim grudima dobro stoje košulje koje su više otkopčane ili haljine sa otvorom između grudi. Kako su to odjednom male grudi postale idealne za ovakve, provokativne haljine, pitate se? Logika je jednostavna, kod devojaka sa ovakvom građom će izrez do samog struka izgledati i izazovno i simpatično dok devojke sa velikim poprsjem mogu imati problema sa provirivanjem i ispadanjem, a ovakav dekolte može izgledati vulgarno.

CANNES, FRANCE - MAY 12: Kendall Jenner attends the Magnum Doubles Party at the annual 69th Cannes Film Festival at Plage Magnum on May 12, 2016 in Cannes, France.  (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)

CANNES, FRANCE – MAY 12: Kendall Jenner attends the Magnum Doubles Party at the annual 69th Cannes Film Festival at Plage Magnum on May 12, 2016 in Cannes, France. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)

I pre nego se upustimo u bilo kakve prećutne predrasude i stereotipe, valja podsetiti da dekolte nikada i nije bio ekskluzivno pravo devojaka sa oblinama. Dekolte ide uz karakter i zahteva (pokazuje i dokazuje) hrabrost i samopuzdanje one koja ga nosi. Zbog toga i devojke sa malim grudima itekako mogu da ga sebi priušte a gotovo je neverovatno da ga najbolje nose u najdubljoj varijanti!

Ono što ipak treba znati je da važi nepisano pravilo da ne treba nositi dubok V izrez i duge rukave jer će onda predeo grudi biti previše akcentovan, a komentari o malom poprsju neizbežni. Ako, ipak, dubok dekolte smatrate svojim voljenim tajnim oružjem i zaista umete da ga nosite sa osmehom, poput Gvinet Paltrou, onda vas ništa ne sprečava da spojite ta dva. Na kraju krajeva, kao što rekosmo, dekolte je stvar samopouzdanja.

Naglašavanje struka može biti od velike pomoći devojaka sa malim grudima jer će učiniti da gornji deo tela izgleda šire u odnosu na sam struk. Naravno, to ne znači da ćete tako postići Merilin Monrovsku figuru tela u obliku peščanog sata ali ćete svom telu svakako dodati još jednu dimenziju.

1.-v-neckline-white-top-blue-shorts

Haljine sa otvorenim leđima su idealne jer osim što stavljaju akcenat na drugi deo tela one su istovremeno i efekat iznenađenja. Osim toga, devojke sa malim grudima mogu da nose ovakve haljine bez ičega ispod pa neće morati da brinu o bretelama i trakama. A to je uvek dobra stvar, zar ne?

Ne zabiravite da različiti dezeni i boje imaju moć da učine da stvari, odnosno delovi tela, izgledaju veće nego što jesu. Iskoristite to u svoju korist.

Izbegavajte prevelike stejtment ogrlice naspram kojih će ovaj deo vašeg tela izgledati još sitnije. Izaberite dramatičnije prstenje ili minđuše i tako skrenite pažnju sa kritičnog dela tela. Ukoliko ipak želite malo drame oko vrata odaberite kraće ogrlice ili popularne čoker modele koji će naglasiti graciozan vrat ali će pogled skrenuti taman toliko da ne padne na predeo grudi.

I na kraju, obožavajte svoje telo takvo kakvo jeste, održavajte ga, uživajte u svojoj koži,a ako su male grudi deo njega onda učinite da one budu vaša prednost. A u međuvremenu nije na odmet naučiti i po koji trik, zar ne?

 

Fotografija u opisu teksta preuzeta sa @tuulavintage
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ