LIFESTYLE     16.07.2016.

Dragi kamen kao modni detalj ili zaštita prema horoskopskom znaku

Obožavam nakit. Još kao mala sam volela da uzimam mamine stvari i nosim ih po kući dok je ona na poslu.

Za svoj osamnaesti rođendan dobila sam prsten. I to ne bilo kakav, već prsten sa kamenom. Nisam mnogo marila kakav je to kamen, samo mi je bilo važno da mi se sviđa.

Vremenom, kroz razgovor sa bakom, koja mi je i poklonila prsten, shvatila sam da je taj kamen sa namerom kupila baš za mene. Taj kamen se zove obsidijan. Za taj kamen se kaže da: „Čini osobe rođene u znaku strelca manje osetljivim na negativnu energiju koja može da ugrozi njihovu životnu snagu, balansira njihove emotivne probleme i vraća im optimizam.“

Svaki horoskopski znak ima svoj kamen što je veoma interesantno, pogotovo ako ste zaljubljenici u nakit, ili u horoskop, ili u oba (kao što sam ja).

Tvrdi se da od davnina ljudi veruju kako drago kamenje ima posebne moći da privuče dobre sile,a udalji zle. Svakoj planeti, a i horskopskom znaku se pripisuje određeni dragi kamen i plemeniti metal koja jača pozitivan uticaj znaka.

znaci 1

 • Ovan je odlučan, realan i praktičan. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su dijamant i rubin. Dijamant je zaštitnik ovna i donosi mu snagu i sreću. Rubin pomaže ovnu da ostvari svoje ciljeve.
 • Bik je pouzdan, privržen porodici i partneru. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su smaragd i rodohrozit. Smaragd je simbol mudrosti i besmrtnosti i simbolizuje večnost i snagu životne borbe. Rodohrozit je kamen koji stvara pozitivnu životnu energiju i podstiče ga na izražavanje osećanja.
 • Blizanci su društveni, živahni i maštoviti. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su ahat i ćilibar. Ahat čuva psihu od depresije, poboljšava dar govora, štiti od glavobolje i smanjuje nervozu. Ćilibar donosi smirenost, samopouzdanje i stabilnost.
 • Rak je ranjiv i ima potrebu za sigurnošću, verni su, velikodušni i maštoviti. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su smaragd i mesečev kamen. Smaragd daje rakovima stabilnost. Mesečev kamen pomaže osobama rođenim u ovom znaku da se suoče sa realnošću.
 • Lav je samostalan i nezavistan. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su sardoniks i gorski kristal. Sardoniks mu daje hrabrost, snagu i dostojanstvo. Gorski kristal  pomaže da pronađe optimizam i sigurnost.
 • Devica je pedantna, suzdržana i tačna. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su tigrovo oko i zlatni topaz. Tigrovo oko mu pomaže da donese emotivne i životne odluke. Zlatni topaz mu daje hrabrost i izdržljivost.
 • Vaga traži jasnoću, pravdu i harmoniju. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su sivi kvarc i žad. Sivi kvarc mu pomaže da se uhvati u koštac sa izazovima. Žad mu daje vitalnost, zdravlje i unutrašnju harmoniju.
 • Škorpija je samouverena i jaka. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su hematit i crveni korali. Hematit mu poklanja smirenost i strpljenje. Crveni koral mu daje radost života, energiju i senzualnost.
 • Strelac širi pozitivno raspoloženje i živahan je. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su obsidijan i tirkiz. Obsidijan ovom horoskopskom znaku vraća optimizam. Tirkiz ga štiti od ljubomore, crne magije i uroka.
 • Jarac je marljiv i realan. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su oniks i malahit. Oniks ga čini opuštenijim i olakšava mu rešenje sukoba. Malahit mu pomaže da spozna nesvesna i potisnuta osećanja.
 • Vodolija je otvorena i nesebična osoba, i voli svoju slobodu. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su akvamarin i tirkiz. Akvamarin je dovodi do unutrušanje harmonije, daje im osećaj slobode. Tirkiz je vraća u stvarnost.
 • Ribe su osetljive, prilagodljive, dobrodušne. Drago kamenje koje odgovara ovom horoskopskom znaku su ametist i opal. Ametist im daje snagu i kreativnost da izraze osećanja. Opal je klasičan kamen za sreću.

Koji ste vi horoskopski znak? Da li znate koji je vaš kamen?

Nisu svi ljubitelji dragog kamenja, niti veruju u njegovu moć, ali je ponekad samo saznanje o njegovom efektu učini da promene mišljenje i daju mu šansu. Neki će nabaviti kamen pa makar samo kao detalj uz odevne kombinacije, a nekima će se možda desiti „čudo“.

„Ko veruje u čuda, čuda i stvara“.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ