LEPOTA&ZDRAVLJE     05.04.2016.

Dobrobiti ribljeg ulja koje će vas oduševiti

Dobre strane ribe i njenog ulja su poznate kao zdravstvene beneficije određene grupe ljudi i oni je uključuju u sve svoje obroke. Redovna korišćenje ribe koja obiluje omega3 masnim kiselinima kao što su losos, tuna, sardina i pastrmke čuva srce zdravim, održava nivo krvnog pritiska i smanjuje rizik od artritisa i osteoporoze. 

Omega3 masne kiseline u ribljem ulju sprečavaju rizik i od pojave moždanog udara, srčanih napada, depresije, Alchajmerove bolesti, autoimune bolesti, makularne bolesti, dijabetesa i nekih vrsta kancera. Dodaci koje kapsula ribljeg ulja sadrži su masni izvodi dobijeni od ribe, uključujući bakalara, iverak, cipal, haringu, skušu, tunu i da obiluje proteinima, mineralima, vitaminima i drugo.

fish-oil-benefits

Prednosti ribljeg ulja za lepotu

Riblje ulje za kožu obiluje EPA varijantom Omega3 masnim kiselinama koje su efikasne u organizovanju proizvodnje prirodnih ulja od strane organa. To znači da vaša koža ostaje hidratisana bez dobijanja previše masnoće. Riblja ulja hrane kožu iznutra zbog čega je epiderm sjajan i delujete mladalački.

Pomaže i u održavanju čistoće krvi i odlaže starenje kože. Kiseline u ovom ulju takođe štite kožu od stvaranja bora.

anti-ageing

Još jedna od vrhunskih upotreba ribljeg ulja je da isto pomaže u održavanju elastičnosti i gipkosti kože.

Omega3 masne kiseline u ulju ribe imaju antiinflamatorna svojstva koja su u borbi protiv crvene i zapaljene kože od ekcema i sličnih bolesti kože.

Jedna od najvažnijih značaja koristi ribljeg ulja je da štiti epiderm od štetnog uticaja UV zraka. Da bi primenili tu korist, najbolje je da koristite mast ili losion koji sadrže riblje ulje kao aktivan sastojak. Međutim ako jedete ribu dva, tri puta nedeljno , to je nesumnjivo najbolji način da se zaštiti koža od UV zraka.

protects-the-skin-against-the-harmful-uv-rays

Specifičnost ovog sastojka je i da štiti kožu od psorijaze, akni i mitisera.

Nekoliko studija i ispitivanja su dokazala da ako ishrani nedostaje DHA i EPA vrste omega3 masne kiseline može da izazove opadanje, pa čak i gubitak kose.

Kao što starimo, lučenje prirodnjih ulja se smanjuje što dovodi do suvoće kože glave. Sekret iz lojnih žlezda folikule takođe opada što slabi koren dlake. Uključujući ribu u svoju ishranu ne samo da ćete popraviti oštećenu folikulu, već ćete i podstaći rast kose.

hair-growth

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ